Puntendeling Uithuizen, winst voor 'Spiek' en gelijk in Winsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams in het amateurvoetbal gaat zaterdag en zondag het echte werk weer beginnen. Dan wordt er begonnen aan een tweede helft van het seizoen waarin de prijzen, kampioenschappen en nacompetitie voor promotie, verdeeld gaan worden. Maar naast prijzen zijn er ook andere plaatsen te verdelen en dat zijn die van rechtstreeks degraderen of een plaats in de nacompetitie richting. Puurvoetbalonline zal daarom vanaf nu de diverse competities weer gaan belichten. Belichten in de vorm van ‘voorspellingen’ waar verder geen conclusies aan verbonden mogen worden hoewel het woord ‘matchfixing’ sinds dit weekend als een orkaan door voetballand wonderland trekt.

Noordpool-Corenos mogen we een streekderby noemen. Een streekderby waarbij de emoties overigens een minder grote rol spelen dan vroeger. Maar zaterdag kan dat wel eens anders zijn omdat beide teams de punten hard nodig zijn. Noordpool staat nu nog op een veilige tiende plaats met elf punten uit twaalf wedstrijden en Corenos staat elfde met negen punten uit ook twaalf duels. Winst voor de thuisploeg zodat dus voor wat afstand richting de gevarenzone betekenen en een driepunter voor de gasten betekent dat beide teams van plaats gaan wisselen. Dat betekent dat er veel strijd geleverd gaat worden op het kunstgrasveld van Uithuizen waar Corenos een aantal geblesseerde spelers ziet terugkeren. Aan de kant van Noordpool zijn er ook wat mutaties maar dan in omgekeerde volgorde. Daar zijn wat spelers vertrokken zodat de Uithuizer formatie na de winterstop met andere spelers gaat proberen om zich in veiligheid te spelen. Of daar zaterdag via een driepunter mee wordt begonnen is echter de vraag want ik denk dat het voordeel van het vaker op kunstgras spelen tegenover een bredere selectie van Corenos het duel zaterdag in evenwicht zullen houden.
Op 13 september verloor Middelstum thuis met 0- 1 van Poolster. Zaterdag staan beide teams weer tegenover elkaar voor het tweede onderlinge treffen. Een onderling waar voor beide teams veel op het spel staat. Poolster moet winnen om zijn derde plaats te consolideren en Middelstum moet winnen om uit de buurt van de onderste plaatsen te blijven. Want met zestien punten uit twaalf duels staan de Middelstumers wel op een zesde plaats maar heeft maar zeven punten meer dan nummer elf Corenos. Het nadeel voor Middelstumers is echter dat Poolster thuis nog ongeslagen is en dus als favoriet geldt voor het duel van zaterdag zodat het zaterdag in Spijk een ‘1’ wordt.
In Winsum staat zondag het duel Hunsingo-Bellingwolde op het programma. Een duel tussen twee middenmoters want de oost-Groningers staat op een zesde plaats en de Winsumers op een achtste plaats. Het verschil bedraagt een punt in het voordeel van Bellingwolde zodat Hunsingo bij winst een aardige stap voorwaarts maakt. Dat gebeurt overigens zonder verdediger Bram Durenkamp die naar Amsterdam is verhuisd wat er voor zorgt dat de al krappe selectie van de Winsumers nog verder wordt uitgedund. Daarom denk ik dat het zondag op sportpark Schilligeham een gelijkspel gaat worden ondanks dat Hunsingo het heenduel in Bellingwolde met 0-2 wist te winnen.