Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 noordpers20gebouw20entre64302

 

Het gebouw van NoordPers BV waar ook de redactie van de Ommelander Courant in gevestigd is

 

Nu ben ik met heel veel dingen rustig van het weggooien maar de Ommelander Couranten die door de bus glijden treffen dat lot niet. Bij het zoeken naar iets wat ik even nodig had voor wat betrof een verslag kwam ik ook de voetbalbijlage die voor aanvang van het seizoen 2009-2010 gemaakt was tegen. Ik besloot de voetbalbijlage nog eens te lezen maar nu met de wetenschap hoe het er in de competities aan toe was gegaan. De bijlage begon met t’Zandt dat in de zesde klasse uitkwam en waar we geen wonderen van moesten verwachten. Dat bleek ook want de ploeg speelde een tegenvallend seizoen en heeft het besluit genomen om in de reserveklasse verder te gaan. Op pagina twee wilde Willem Nubé met Eenrum in het linkerrijtje terecht komen want de trainer wilde volgend seizoen niet in de laagste klasse voetballen met Eenrum. Hij gaat niet met Eenrum in de laagste klasse spelen want Nubé zal niet meer voor de groep staan maar worden opgevolgd door oud-speler Siebrand Solinger die in de laagste klasse moet beginnen. Glen Muskiet wilde op dezelfde pagina een periode pakken maar de oefenmeester uit Groningen pakte helemaal niets en werd door ZEC enkele wedstrijden voor het einde zelfs op non-actief gezet. Corenos draaide onder Klaas van der Ploeg een prima seizoen en promoveerde dan ook terecht naar de derde klasse en, wat de trainer ook aangaf, de doelstelling was van de vereniging uit Roodeschool. Op pagina 5 dacht verder Peter Ernst dat Godlinze niet bovenin mee ging draaien in de vierde klasse en de trainer had het bij het juiste eind want een anonieme rol was er voor de, Linsters” weggelegd. Bij de Fivel moest na twee degradaties eerst het plezier terugkomen vond de nieuwe trainer Jeroen Korpershoek. Dat is de oefenmeester goed gelukt en ook promoveerde de ploeg naar de vierde klasse met een zeer jonge maar talentvolle spelersgroep. Een mix van jong en oud moest FC LEO omhoog brengen maar de oudjes brachten niet helemaal wat er van verwacht werd. Maar toch slaagde FC LEO er redelijk gemakkelijk in om te promoveren naar de vierde klasse waar de ploeg ook in  hoort te spelen. CVVB zou niet weglopen voor een eventuele promotie naar de hoofdklasse vertelde René Wollerich aan collega Jan Menninga nadat de ploeg het seizoen daarvoor vijfde was geworden. Het pakte echter totaal anders uit en de ploeg vocht het gehele seizoen tegen degradatie. Gelukkig voor René Wollerich, die naar HS’88 vertrekt, bleef CVVB eerste klasser waar de Bedumers gewoon in thuis horen. De Heracliden wilde profiteren van de topklasse en dat hebben Heiko van den Berg en zijn mannen ook gedaan. Een keurige vijfde plaats bezorgde de Heracliden binnen twee jaar weer een plaats in de derde klasse waaruit het in 2008 uit gedegradeerd was. Poolster wilde graag bij de eerste vijf eindigen maar wie wilde dat niet in de vierde klasse D. De ploeg uit Spijk slaagden niet in hun opzet waardoor het voor de, Spieksters” een matig seizoen werd.