Voorbeschouwing derde klasse C zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl heel Nederland op dit moment geniet van de prestaties van Oranje heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

 

Terwijl heel Nederland op dit moment geniet van de prestaties van Oranje heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

onr1

ONR enige niet groninger verenigng in 3C

Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille” periode de diverse competities onder de loep nemen zoals nu de derde klasse C van het zaterdagvoetbal. Een bijna volledige Groninger competitie want van de veertien clubs komt er een uit de provincie Drenthe. ONR uit Roden is de vreemde eend in de bijt in een verder met zoals gezegd alleen maar Groninger verenigingen. Dat betekent automatisch veel derby, s in stad en ommeland. De Heracliden- Corenos, Noordwolde- Middelstum maar ook Mamio- Lycurgus zullen op het programma staan. Ook de penningmeesters van de verenigingen zullen in hun handen wrijven want met bijvoorbeeld Marum kwam er in de vierde klasse al een grote schare supporters mee en dat zal in de derde klasse zeker niet anders zijn. Dit geldt voor veel clubs want je hoeft geen vooruitziende blik te hebben dat ook de derby, s vele toeschouwers naar de diverse sportparken zal doen trekken. Wat de kanshebbers zijn in 3C is op het eerste oog niet te zeggen daar de meeste ploegen wel redelijk aan elkaar gewaagd zijn. De enige ploeg die het als we alle geruchten mogen geloven zwaar zal krijgen is OKVC uit Oldehove. Daar heeft namelijk een redelijke leegloop van spelers richting andere verenigingen plaats gevonden waardoor OKVC met een verzwakt team aan het avontuur in de derde klasse begint. Maar een favoriet voor het kampioenschap in deze klasse durf ik niet te noemen maar wat ik bijna wel zeker weet dat het in 3C tot de allerlaatste dag spannend zal blijven