Eenrum deelt punten met Meeden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Eenrum speelde zondagmiddag in Meeden met 1-1 gelijk tegen de plaatselijke hoofdmacht. Een gelijkspel wat pas in de 83e minuut tot stand kwam nadat de Eenrumers al vroeg in de wedstrijd op achterstand waren gekomen.
Eenrum zit op dit moment in een fase waarin het benutten van kansen even een lastig verhaal schijnt te zijn. Dat bleek ook zondagmiddag in Meeden weer waar het in de beginfase wel wat mogelijkheden kreeg maar waarbij de doelpunten vooralsnog uitbleven. Waar de gasten verzuimden om te scoren lukte dat de thuisploeg in de 20e minuut wel zodat de ploeg van Ronald Bouwman vanaf dat moment op jacht kon naar, in eerste instantie, de gelijkmaker. Voor de rust zag het er tot twee keer toe dat naar uit dat Eenrum op gelijke hoogte zou komen met de thuisploeg maar beide treffers werden door de onpartijdige afgekeurd.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld in Meeden waar de thuisploeg een afwachtende houding aannam en Eenrum te weinig doortastend genoeg was om het zijn opponent echt lastig te maken. Wat de gasten ook probeerden de voorsprong van de gastheren bleef namelijk intact mede doordat de scheidsrechter ook nog eens een derde goal van Eenrum afkeurde. Hierdoor dreigde er wederom een nederlaag voor de Eenrumers maar tot opluchting van alles en iedereen in het Eenrum-kamp scoorde Tim Veenstra in de 83e minuut toch nog de gelijkmaker. Een gelijkmaker die uiteraard voor de nodige opluchting zorgde omdat de ploeg anders wel heel erg in de problemen zou zijn gekomen. Problemen die er ook na het uiteindelijke gelijkspel in en tegen Meeden nog steeds zijn maar die door trainer Ronald Bouman nog niet als echt verontrustend worden gezien. ,, Deze puntendeling geeft een dubbel gevoel omdat we pas laat langszij Meeden kwamen en het er lang naar uitzag dat we met lege handen zouden komen te staan. We creëerden ook nu weer voldoende kansen maar vergaten om ze te benutten zodat je uiteindelijk nog blij met een punt mag zijn.”
Bron: Ommelander Courant