Driepunter in Leens en Pooster gaat stunten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn niet van dien aard dat je mag verwachten dat er overal volop gevoetbald wordt. Sterker nog, het zou zo maar eens kunnen dat er zaterdag en zondag maar op beperkte schaal gespeeld kan worden. Dat zorgt er daarom een beetje voor dat je iets hebt van, wat doet we deze week met onze ‘voorbeschouwingen’. Gaan we daar volle bak mee los of doen we het, mede gezien de thuissituatie, even wat rustig aan. Omdat ik het niets vind om ergens halverwege in te stranden kies ik voor de tweede optie en gaan we op ‘bezoek, bij alle competities waar clubs uit het OC-gebied bij betrokken zijn en waarbij we een duel extra belichten.

In zaterdag 4B is het duel FC LEO- SC Twijzel het duel wat in de schijnwerpers staat. De koploper tegen de nummer drie wordt het zaterdag in Leens en ik draai er niet om heen, ik vind het niet vervelend dat ik zaterdag namens de Ommelander Courant in Leens aanwezig mag zijn. De Oranjebrigade kent een prachtige eerste helft van het seizoen en eigenlijk gunt iedereen de Leensters dat wel. Na een seizoen waarin het jonge FC LEO tik op tik kreeg was er even de angst voor een vrije val. Iets wat je vaker ziet bij clubs die gedegradeerd zijn zoals in de vierde klasse C waar Westerlee als degradant ook nu in de onderste regionen terug te vinden is. Maar niet van dat alles in Leens waar Klaas van der Ploeg als opvolger van Jan Jaap Zijlstra werd aangesteld. De Winsumer had even twee seizoenen afstand genomen en op het moment dat het weer begon te kriebelen kwam daar FC LEO. Een prima ‘match’ tussen trainer en spelersgroep, een bestuur dat geen rare dingen doet en roept werd de basis voor een prima eerste helft van het seizoen wat zaterdag werd beloond met het winnen van de eerste periode. Een periodetitel als start van iets moois wat zaterdag met een zege tegen SC Twijfel bekroond moet worden. Dat zal de selectie van de Leensters zich zeker tot doel hebben gesteld want de Oranjebrigade wil natuurlijk niet met een nederlaag de winterstop ingaan. Twijzel heeft een achterstand van zeven punten op de Leensters die een duel minder hebben gespeeld dan de Friezen. Dus mocht de ploeg uit Twijzel nog wat willen dan moet zaterdag het gas er echt op. Voor een punt komen met in theorie een achterstand van tien punten betekent dat je namelijk beter thuis kunt blijven. Daarom verwacht ik zaterdag een open wedstrijd op een door het verwachtte regenwater zwaar veld in Leens waar de thuisploeg de drie punten in eigen huis zal houden

Poolster gaat op bezoek bij koploper Pelikaan S dat zich zaterdag verslikte in Mamiaanse Bami en Mamio-doelman Samuel Touré. Daarom wordt het een lastige klus voor de ploeg van Jeroen de Munck die weet dat hij met zijn ploeg enkele weken geleden nog tegen Mamio wist te stunten. Aan de Eikenlaan werd het toen 1- 1 en ik denk dat dit ook zaterdag de uitslag wordt. Poolster maakt namelijk iedere week nog progressie terwijl Pelikaan S minder onverslaanbaar is dan werd verwacht.