Pikante derby in Winsum waar beide moeten winnen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn niet van dien aard dat je mag verwachten dat er overal volop gevoetbald wordt. Sterker nog, het zou zo maar eens kunnen dat er zaterdag en zondag maar op beperkte schaal gespeeld kan worden. Dat zorgt er daarom een beetje voor dat je iets hebt van, wat doet we deze week met onze ‘voorbeschouwingen’. Gaan we daar volle bak mee los of doen we het, mede gezien de thuissituatie, even wat rustig aan. Omdat ik het niets vind om ergens halverwege in te stranden kies ik voor de tweede optie en kies ik uit alle competities waar clubs uit het OC-gebied bij betrokken zijn er eentje uit die we deze keer wat extra belichten.
De smaakmaker in zaterdag 1 E is zonder twijfel het duel tussen VIBOA en SV Bedum. Een echte derby aan het slot van dit kalenderjaar in Winsum waar men blij zal zijn als de winterstop daar is. Een winterstop die door VIBOA gebruikt kan worden om alles weer fit te krijgen richting een tweede seizoenshelft waarin de Winsumers gaan proberen om uit de onderste regionen te komen. Want om eerlijk te zijn, het zit de geelhemden tot nu toe niet echt mee. Bepalende spelers langdurig geblesseerd, schorsingen, veel routine gestopt zorgde er voor dat alles wat als lastig kon worden gezien de jonge ploeg en zijn trainer Zephnad Wattimury ook is overkomen. Dat het voor een jonge selectie lastig zou gaan worden wist men in Winsum maar dat het op dit moment rode lantaarndrager zou zijn is toch een ander verhaal. Nog twee duels spelen de Winsumers voordat de winterstop aanbreekt want nadat zaterdag SV Bedum op bezoek komt wordt op zaterdag 20 december het nog in te halen duel tegen PKC’83 gespeeld. Zes punten zijn er door de Winsumers nog maximaal te halen in dit kalenderjaar mochten beide wedstrijden doorgaan. Zes punten die het totaal op elf zou brengen en die VIBOA naast VEV’67, mocht de ploeg uit Leek zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Oranje Nassau verliezen, zou brengen. Dat zou direct een pikant detail opleveren want voor het nieuwe seizoen heeft VIBOA als nieuwe trainer Ron de Boer weten te contracteren. De Boer is nu nog werkzaam bij VEV’67 en is met zijn ploeg dus een belangrijke concurrent in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontwijken.

In Bedum is degradatie nog geen thema maar de Bedumers hoeven zich nog niets te verbeelden. Het verschil tussen nummer zes, DZOH, en nummer dertien, VEV’6 bedraagt namelijk maar zes punten waarbij de ploeg van René Wollerich met evenveel punten als DZOH op een zevende plaats staat. Kortom, alles is leuk en aardig maar de Bedumers hebben zaterdag eigenlijk gewoon een overwinning nodig. Een driepunter om aansluiting te houden bij de subtop zou het droomscenario voor de paarshemden zijn maar wat er zaterdag niet zal zitten. Ik denk dat er zaterdag geen winnaar zal komen in de confrontatie tussen Bedum en Winsum zodat het een ‘3’ gaat worden op het denkbeeldig totoformulier.