Een twee in Kantens, een drie op Katmis en winst voor SIOS

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben nog maar een paar weken van voorbeschouwen te gaan want de winterstop nadert met rasse schreden. De meeste clubs komen voor de winterstop nog twee keer in actie maar dat geldt niet voor de clubs in zaterdag 5D en 5E. Die komen in de meeste gevallen nog maar een keer in actie omdat hun competitie uit twaalf ploegen bestaat. Wat de juist voorspelde uitslagen betreft zat er deze keer een duidelijke progressie in want van de 19 duels werden er 10 juist voorspelt.

KRC heeft voor de tweede helft van het seizoen een bijzondere doelstelling bedacht. De Kantens Robben Combinatie heeft alle tot nu toe gespeelde wedstrijden steeds met ruime cijfers verloren. De doelstelling is dan ook dat de ploeg van trainer Bert Knapper zijn resterende elf duels in ieder geval minder ruim wil verliezen. Dat is het streven in Kantens waar men verder hoopt dat er ergens onderweg nog een stunt zal inzitten. Of dat zaterdag tegen Wagenborger Boys zal gebeuren is waarschijnlijk een utopie want in Wagenborgen werd het enkele maanden geleden 8-0 voor de thuisploeg. De schade onder de 8 goals houden dus zodat er dus een zekere '2' genoteerd kan worden voor het duel KRC-Wagenborger Boys.

Rood Zwart Baflo heeft nog een appeltje te schillen met Holwierde. Enkele maanden geleden verloren de Bafloërs namelijk thuis met 2-1 van Holwierde. Vertrekkend trainer Sander Tromp is er echter op gebrand om een uitstekende tweede helft van het seizoen af te leveren en daar zou een winstpartij tegen Holwierde een goede start bij zijn. Beide teams leverden zaterdag een prima prestatie want waar RZB koploper Harkstede op 2-2 hield deed Holwierde daar niet voor onder door nummer twee SGV op 1-1 te houden. Dat zal in beide kampen voor het nodige vertrouwen zorgen en vandaar dat er op sportpark Katmis een spannend duel verwacht mag worden. Een duel die een '3' krijgt omdat beide teams, gezien de stand op de ranglijst, maar  weinig voor elkaar onderdoen.

SIOS  heeft zaterdag een pittig laatste  duel voor de winterstop op het programma staan. De ploeg uit Sauwerd gaat namelijk op bezoek bij koploper Harkstede. Een lastige tegenstander want enkele maanden geleden had SIOS niets tegen Harkstede in te brengen. Dat zou zaterdag weleens anders kunnen zijn omdat de koploper in zijn laatste twee duels vijf punten heeft verloren. Dat is in Sauwerd wel even anders want daar werden de laatste vier duels juist gewonnen. Vandaar een '2' voor het duel in Harkstede omdat het zelfvertrouwen van de formatie van Erwin Molog de doorslag gaat geven.