Voorbeschouwing tweede klasse L zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

 

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

ASVB  hoogezand  Noordster  wvv

De vier verenigingen die de provincie Groningen vertegenwoordigen in de tweede klasse L van het zondagvoetbal

Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille” periode de diverse competities onder de loep nemen zoals nu de tweede klasser L wat het zondagvoetbal betreft waar de provincie Groningen met vier verenigingen is vertegenwoordigd.. ASVB, Hoogezand, Noordster en WVV zijn de ploegen die de eer van onze provincie in 2L hoog mogen houden. Bij Noordster is het vermelden waard dat Gerard Wiekens weer op het oude nest terugkeert zoals men dat noemt. De centrale verdediger begon zijn carrière bij Noordster en verhuisde naar Veendam waar hij in 1997 vertrok richting Manchester City. Gerard Wiekens voetbalde bij de tweede club uit Manchester tot 2004 alvorens hij weer terugkeerde bij Veendam. Prachtige jaren in Engeland werden in eerste instantie gevolgd door een leuke periode bij de oost-groningers maar in de wedstrijd tegen Omniworld op een belabberd kunstgrasveld brak hij zijn kuitbeen. Na een half jaar revalideren keerde hij terug in de basis bij Veendam maar het laatste seizoen van zijn mooie carrière zal hij niet als zijn mooiste beschouwen. Door de perikelen rond een eventueel faillissement van Veendam kwam de routinier in een spagaat terecht met betrekking tot zijn vriend Jan Norder en speelde dan ook een duel niet mee. Maar nu dus Noordster waar hij met zijn routine en voetbalkwaliteiten een zeer waardevolle versterking zal zijn voor de ploeg van trainer Harm Hovenkamp die dit jaar voor het eerst voor de groep staat en van Veendam 1894 0vergekomen is. Dit in tegenstelling tot ASVB waar Harold Molanus zijn derde seizoen als trainer ingaat. Dit zelfde geldt voor de voetbalvereniging Hoogezand wat ook oefenmeester Jan Kloetstra voor het komende seizoen nog heeft vastgelegd en hoopt met hem ook in de tweede klasse L een goed figuur te slaan. Van de uit vroegere tijd oor de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille” periode de diverse competities onder de loep nemen zoals nu de tweede klasser K wat het zondagvoetbal betreften zeer bekende WVV valt nog weinig te zeggen daar de site van de vereniging waar Jan Mulder en Klaas Nunninga zijn begonnen te voetballen niet in de lucht is. Maar dat de oude tijden zullen herleven in Winschoten zou mooi zijn maar zal wel een droom blijven maar zoals iedereen altijd zegt : In de voetballerij weet je het nooit