Spectaculaire winst FC LEO

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

FC LEO won zaterdag met 5-4 van VCR uit Rinsumageest. In het spectaculair duel was doelman Marco Wichers de absolute uitblinker door een strafschop te stoppen en in de slotfase een aantal cruciale reddingen te verrichten.
FC LEO kwam in Rinsumageest al snel op een 1-0 voorsprong door een treffer in de tweede minuut van Rowan Rozema. De thuisploeg deed een kwartier later echter wat terug toen de 1-1 op het scorebord kwam te staan. Na de gelijkmaker werd het een duel waarin de Leensters veel strijd moesten leveren tegen een fanatiek spelende thuisploeg. Een thuisploeg die in de 35e minuut op een 2-1 voorsprong kwam. Een minuut later stond het echter weer gelijk door een goal van Marko Rietema zodat het er naar uitzag dat beide teams met deze 2-2 zouden gaan rusten. Niets was echter minder waar want in de 41e minuut kwam de ploeg van Klaas van der Ploeg weer aan de leiding. Marko Rietema zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor een 3-2 voorsprong. Even later stond het in deze knotsgekke wedstrijd toch weer 3-3 toen de gastheren een fout in de defensie van FC LEO goed af wisten te straffen. Ook de 3-3 werd niet de ruststand want Rowan Rozema zorgde er met zijn tweede treffer voor dat de ruststand uiteindelijk 3-4 in het voordeel van FC LEO werd.

Na de pauze duurde het tot de 80e minuut voordat er weer gescoord werd en Rowan Rozema zijn ploeg naar een 5-3 voorsprong schoot. Een voorsprong die even later in gevaar kwam toen VCR een strafschop mocht nemen na een overtreding in het strafschopgebied van de Leensters. Marco Wichers wist de strafschop echter te keren. De doelman van de Leensters groeide vervolgens uit tot de absolute uitblinker want Wichers wist in de slotfase met enkele fraaie reddingen te voorkomen dat VCR niet verder kwam dan 5-4. Dat betekende dat het uiteindelijk een, volgens Stan Buikema, zwaar bevochten maar terechte zege voor FC LEO werd. ,,We speelden vooral de eerste helft matig. De tweede helft was iets beter. We moesten echt veel strijd leveren om dit duel winnend af te sluiten en hadden daarbij het geluk dat onze doelman, Marco Wichers, uitstekend op dreef was. “
Bron: Ommelander Courant