Voorbeschouwing tweede klasse K zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor wat betreft het seizoen 2010-21011.

grcgroningen     velocitas2    forward

 De drie Groninger verenigingen die in de tweede klasse K zondag uitkomen

 

 

Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille” periode de diverse competities onder de loep nemen zoals nu de tweede klasser K wat het zondagvoetbal betreft. De provincie Groningen wordt in deze klasse door drie clubs vertegenwoordigd die allen als roemruchte vereniging te boek staan bij de vele voetballiefhebbers.

Velocitas, GRC en Forward zijn de verenigingen die dit seizoen mogen proberen om de stap naar de eerste klasse te maken wat gezien de tegenstanders die voornamelijk uit Friesland komen niet direct als een makkelijke opgave beschouwd mag worden. Bij Forward is er na het vertrek van Martin Drent naar Gronitas opnieuw een trainer aangesteld die zijn sporen ruimschoots in het betaalde voetbal heeft verdiend. Walter Waalderbos zal namelijk het volgend seizoen bij de studenten de scepter zwaaien. Voor het laatst was de onder andere voor FC Groningen gespeeld hebbende Waalderbos trainer van WVV uit Winschoten. GRC zal ook alles in het werk stellen om na de degradatie in het achter ons liggend seizoen direct weer terug te keren naar de eerste klasse waar de club die op Corpus den Hoorn haar thuishaven heeft qua historie ook in thuis hoort. Maar wat historie betreft is Velocitas natuurlijk de beroemdste van de drie. De stadsparkbewoners hebben in het verleden een zeer voorname rol gespeeld in de Groninger voetbalgeschiedenis maar zijn nu door diverse verenigingen in de stad Groningen voorbijgestreefd. Dit is een logisch gevolg van het maken van keuzes betreft het geven van vergoedingen aan spelers. Maar toch ook in de tweede klasse K een aantal derby, s die het bezoeken meer dan waard zullen zijn voor de voetballiefhebbers in de stad Groningen en daarbuiten.