Puurvoetbalonline in gesprek met... Hielke de Jong (v.v. TLC-zondag): We willen graag naar de derde klasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Hielke de Jong keerde voor aanvang van het seizoen terug op het vertrouwde nest door weer te gaan spelen voor TLC, de fusieclub die uit Leek Rodenburg en Tolbert is ontstaan. Met TLC neemt Hielke de Jong op dit moment een vijfde plaats in de competitie in. In een vraaggesprek met Puurvoetbalonline vertelt Hielke onder andere over het seizoen tot nu toe en wat de doelstelling van TLC richting de toekomst is.
Hielke de Jong
Zondag verloren jullie met 3-1 van Eenrum. Een terecht verlies of zeg jij, er had meer ingezeten: ‘We hebben zondag van een ploeg verloren waar we in mijn beleving van hadden kunnen winnen. Ik vond Eenrum fysiek spelen en daar gingen wij niet goed mee om. Dat was tegen ASVB ook het geval. Met een jonge ploeg, zoals wij, kun je dan wedstrijden verliezen.”

Je noemt TLC een jonge ploeg. Wat moet ik mij daar bij voorstellen:’ We hebben voor het grootste gedeelte een groep spelers die allemaal rond de twintig zijn. Die zijn fysiek nog niet in staat om die strijd te leveren dat soms nodig is. Dat is ook niet erg want dat komt wel. We hebben een voetballende ploeg die nu nog wat aan de jonge kant is.”

Jullie zijn echter nog niet een keer weggespeeld: ‘ Dat klopt. De nederlaag tegen ASVB was geflatteerd omdat we in de eerste helft vergaten te scoren. Dan krijg je vervolgens een vervelend doelpunt tegen waardoor je uiteindelijk tegen een 4-0 nederlaag aanloopt. Tegen BATO was onze eigen schuld. Toen ontstond er onderling wat wrijving wat ons de zege kostte. En ook tegen Eenrum zijn we niet weggespeeld.”

Heb je het idee dat je door de nederlaag tegen Eenrum de slag een beetje gemist hebt: ‘Wat de eerste periode betreft wel. Daar moet je eerlijk in zijn. Maar er is nog van alles mogelijk. Als nummer twee kun je ook rechtstreeks promoveren en er is nog een periode te verdienen.”

Is dat de doelstelling, direct door promoveren: ‘Voor dit seizoen nog niet. Zoals ik al zei, we hebben een jonge ploeg die nog moet groeien. Voor de winter in het linkerrijtje en na de winter proberen om omhoog te kijken. Dat is wel een reëel beeld denk ik.”

En verder richting de toekomst: ‘Op termijn naar de derde klasse. Dit seizoen het team bij elkaar houden en volgend jaar promoveren als doelstelling. Persoonlijk denk Ik dat we dit jaar ook best hoge ogen kunnen gooien en misschien wel een periode kunnen pakken.”

Dat baseer je op het feit dat 4C-zondag geen sterke klasse is: ‘Dat klopt inderdaad en zie je ook een beetje aan de soms stevige uitslagen.”

Jullie hebben zondag ook nog bekerverplichtingen las ik: ‘ We spelen thuis tegen Peize. Daar kan ik mij nu al op verheugen. Bekerwedstrijden staan altijd op zich en wie weet kunnen we zondag voor een stunt zorgen. Wij spelen zonder druk en dat maakt het allemaal toch iets gemakkelijker.”