Winst voor Kloosterburen,Warffum en SVZ

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Kloosterburen gaat zondag op bezoek bij Zuidhorn. De medekoploper ontmoet daar de zondagtak van Zuidhorn die naar een jaar afwezigheid weer is teruggekeerd in de standaardklasse. Zuidhorn staat op een derde plaats wat betekent dat Willem Pettinga en zijn team een lastige middag mogen verwachtten. Willem kennende zal hij zijn spelers er extra op wijzen dat het tegen Zuidhorn anders moet dan tegen WEO toen de kansen voor Kloosterburen en de goals voor WEO waren. Toch gaan de withemden, samen met SVZ aan de leiding in 5D met twaalf punten uit vijf duels wat voldoende vertrouwen moet geven om het duel in Zuidhorn winnend af te sluiten.
Warffum deed zich zondag in Kloosterburen duidelijk tekort. De Warffumers hadden voor de rust al op een 3-0 voorsprong kunnen staan. Bij de rust stond het nog maar 1-0 in het voordeel van de geelhemden die na de rust een feller spelende Kloosterburen tegenover zich had en uiteindelijk met 3-2 verloor. Daardoor wacht de formatie van trainer Simon Bos nog op zijn eerste overwinning die zondag weleens gestalte kan gaan krijgen. Zondag komt Groen Geel namelijk op bezoek. De stadjerders staan een plaats hoger dan Warffum dat op een dertiende plaats staat. Groen Geel heeft drie punten in vier wedstrijden weten te sprokkelen tegen Warffum dat twee uit vijf heeft. Dat betekent dat bij winst de Warffumers over Groen Geel heengaan wat gezien de aanvallende kwaliteiten aan de kant van de thuisploeg zeker mogelijk moet zijn.
SVZ krijgt in Zeijen bezoek van Froombosch. Dat is volgens FVV uit Foxhol een betere ploeg dan de Zeijenaren dus dat betekend dat het een lastig duel voor SVZ. Zondag won de ploeg van Albert Noord met 4-6 van FVV wat ik samen met Kloosterburen als de favorieten voor de titel zie. Froombosch staat op dit moment tiende met een overwinning, drie keer een gelijkspel en een nederlaag maar als SVZ normaal zijn ding doet komt daar zondag een tweede nederlaag bij.