voorbeschouwing 1e klasse F zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor wat betreft het seizoen 2010-2011.

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor wat betreft het seizoen 2010-2011.

 gvavrapiditas    diogroningen     Gronitas1     appingedam 

 De vier verenigingen die de provincie Groningen vertegenwoordigen in de eerste klasse F van het zondagvoetbal

Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille” periode de diverse competities onder de loep nemen. Na in deel 1 de eerste klasse van het zaterdagvoetbal te hebben genoemd springen we in deel 2 over naar de eerste klasse F van het zondagvoetbal waarin vier Groninger ploegen uit zullen komen. GVAV Rapiditas, DIO Groningen, Appingedam en Gronitas zijn de teams die de eer wat de provincie Groningen hoog mogen houden en waar de derby tussen GVAV Rapiditas en DIO Groningen een echte is. Spelend naast elkaar op sportpark Kardinge zal dit een extra stimulans voor beide teams zijn om als winnaar uit deze strijd te komen. Voor GVAV Rapiditas breken er echter eerst nog spannende tijden aan omdat trainer Jacob Bosman niet tot de cursus Oefenmeester1 is toegelaten. Hij mag daardoor volgens de regels van de bond niet meer als hoofdtrainer bij GVAV Rapiditas fungeren waardoor de Groninger ploeg in het ongunstigste geval op zoek moet naar een nieuwe oefenmeester. Dezelfde problemen had Gronitas die dacht in Martin Drent de oefenmeester te hebben gevonden maar ook de oud-speler van onder andere FC Groningen en Veendam werd niet toegelaten tot de cursus. Gronitas vond in Jan Korte echter een trainer die samen met Martin Drent mag proberen Gronitas naar de hoofdklasse te brengen wat gezien het aanwezige spelersmateriaal niet ondenkbeeldig is.

Dat promoveren zal voor Appingedam na een turbulent verlopen vorig seizoen wel geen reële optie zijn want ik denk dat de Damsters eerst willen proberen de club weer in rustig vaarwater terug te brengen. Kortom verschillende belangen voor de vier verenigingen uit de provincie Groningen waarvan DIO Groningen, gezien het groot aantal nieuwe spelers wel eens een outsider voor wat betreft de bovenste plaatsen kan worden