Persoonlijke fouten bezorgen Godlinze nederlaag tegen Marum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In een doelpuntrijk duel verloor Godlinze zaterdag in en tegen Marum met 5-3. Een nederlaag die niet nodig was geweest omdat vier van de vijf Marumers goals voortkwamen uit persoonlijke fouten van de ‘Glinzers’.
Het begon zaterdag in Marum allemaal prima voor promovendus Godlinze. Na drie minuten stond er namelijk al een 0-1 tussenstand op het scorebord op sportpark De Holten. Na goed voorbereidend werk van Ferdi Görgülu scoorde Danny de Vries zijn eerste goal voor Godlinze in de derde klasse. Twee minuten later had het ook 0-2 kunnen staan in Marum toen Ferdi Görgülu een dot van een kans om zeep hielp door de bal voor open doel hoog over te schieten. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg terug tot 1-1toen Kadir Tekinbas afschuwelijk in de fout ging en Marum-aanvoerder Daan Assink dit genadeloos afstrafte. Niet veel later stond het zelfs 2- 1 voor de thuisploeg waar weer een fout in de Godlinze-verdediging aan vooraf ging. Bij de 3- 1 was het van hetzelfde laken een pak want weer waren het de ‘Glinsters’ die in verdedigend opzicht stonden te knoeien.

Na de thee probeerde Godlinze-trainer Peter Ernst wat te forceren door de als voorstopper begonnen Renato Santenera naar de frontlinie te sturen. De routinier aan de kant van Godlinze bewees al vrij snel zijn waarde als aanvaller door, na goed voorbereidend werk van Ferdi Görgülu, de aansluitingstreffer achter Marum-doelman Mechiel van Valen te schieten. Zo werd het dus weer spannend in Marum waar een blunder van Yunus Ciftci echter verandering in bracht. Ciftci verspeelde de bal knullig aan Haye van der Molen die Rob Groefsema in stelling bracht. De spits van Marum bedacht zich niet en schoot de 4-2 langs een kansloze doelman Kuipers. De 4-2 achterstand zorgde er vervolgens voor dat de kracht om te proberen nog minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen bij Godlinze niet meer aanwezig was. Sterker nog, de ploeg van Peter Ernst moest in de slotfase nog een vijfde tegentreffer toestaan zodat Ernst na afloop van een geflatteerde nederlaag sprak. ,, Deze nederlaag was niet nodig geweest. Als je tegen een prima Marum drie keer weet te scoren moet je minimaal een punt mee naar huis kunnen nemen. We hebben vier van de vijf goals echter gewoon weggegeven en dat mag op dit niveau gewoon niet gebeuren. Daarom zeg ik dat we deze nederlaag puur aan onszelf te danken hebben. “
Bron: Ommelander Courant