Winst voor Ezinge en geen punten voor KRC en Zeester.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Zeester verraste zaterdag vriend en vijand door in eigen huis met 3-3 gelijk te spelen tegen Oosterparkers. Een prima resultaat van de Zoutkampers die zaterdag op bezoek gaan bij Boerakker. Beide teams troffen elkaar ook in de poulefase van het bekertoernooi. Daarin waren de geelhemden met 6- 1 te sterk voor de ploeg van trainer Gezienus Oosterhuis. Het ligt daarom ook niet in de lijn der verwachting dat Zeester ‘even’ de drie punten in Boerakker gaat ophalen. Boerakker won zijn eerste twee duels tegen respectievelijk TLC en DIO Groningen en zal daar graag een derde zege aan willen toevoegen. Voor Zeester zal Boerakker daarom zaterdag nog een maatje te groot zijn zodat de punten in Boerakker achterblijven.
Ezinge won zaterdag in Leek met 1-4 van v.v. TLC. Een prima prestatie van de Ezingers die met 4 uit 2 prima aan het seizoen zijn begonnen. Zaterdag wacht DIO Groningen dat nog geen punt heeft weten te behalen. Op de eerste competitiedag verloor het met 4- 1 van Haulerwijkse Boys en zaterdag was Boerakker met 7- 1 te sterk. Daar schuilt ook direct het gevaar in voor Ezinge. Zo in het begin van een seizoen zegt dat nog niet alles over de sterkte van een team maar bij winst kan Ezinge een prima slag slaan. Dan komt de ploeg van Johan Middel op 7 uit 3 en mag het spreken van een aardige comeback na een hopeloos seizoen 20 13-20 14. Maar het moet allemaal eerst wel even gebeuren in Feerwerd. Toch denk ik dat de thuisploeg de drie punten in eigen huis houdt.

Voor KRC wordt de wedstrijd van zaterdag tegen Wagenborger Boys een lastig verhaal. De ploeg van Bert Knapper moet het opnemen tegen een ploeg met ambitie. De trainer van Wagenborger Boys, Erik Hiemstra, sprak namelijk de woorden dat als zijn ploeg niet bij de drie bovenste ploegen zou eindigen het hem zwaar zou teleurstellen. Dat noemen ze je team onder druk zetten en daar past puntverlies tegen KRC niet bij. In Kantens zal het daarom een duel worden waarin de bezoekers hun ambities willen laten zien en met de drie punten huiswaarts keren.