Dubbele cijfers Stedum tegen KRC

Geschreven door Jan Spijk op . Geplaatst in Prietpraat

Eindelijk zijn we weer echt los. Natuurlijk zijn we al enkele weken bezig met de voorbereiding (oefen en bekerwedstrijden), maar nu eindelijk weer om de punten. Zo’n zomerstop duurt mij altijd veels te lang. Want uiteindelijk mis je het spelletje. En vooral de echte rasvoetballer zou het liefst de hele zomer doorvoetballen. Er wordt gezegd dat naarmate je ouder wordt het toch wat minder gaat missen. Persoonlijk merk ik daar niks van. Misschien kunnen onze ‘veteranen’ dit beamen maar de meesten van hun waren in de voorbereiding weer fanatiek op het veld te vinden.
door Jan Spijk

Zoals gezegd, je mist het spelletje. Maar wat ik persoonlijk het meeste mis is de hele dag op zich. Het zijn de vaste gewoontes die zich elke zaterdag herhalen, maar die gewoontes zullen nooit vervelen. Eigenlijk kun je de zaterdag opdelen in verschillende delen.

Jeugdvoetbal. Dit geld lang niet voor iedereen maar toch zijn er menig senioren leden ’s ochtends te bekennen op het sportpark. Regelmatig zijn er scheidsrechters met een brak hoofd te spotten op het sportpark maar alles voor het goede doel zal je maar zeggen. Al met al doet het je wel eens terugverlangen naar de ochtenden dat je zelf nog om 9 uur op klein veld in de mist weer op een kluitje achter de bal aan rent.

Reserve teams. Over het algemeen is het zo dat het 2e elftal voor ons aan voetbalt. Tijdens deze wedstrijd druppelen de 1e elftal spelers binnen op het sportpark om de reserves te aanschouwen. Vaak wordt er verwonderd gekeken naar wat voor een elftal het 2e nu weer op de benen heeft gebracht want over het algemeen zijn er meer spelers niet dan wel. De mannen van het 2e zien we na de wedstrijd vaak eerst niet weer terug want die zoeken de kantine op. Wanneer het 3e voor ons aan voetbalt worden we vaak gesteund door de fanatieke veteranen.

Kleedkamerrituelen. Dit is herkenbaar voor elke voetballer. Rond kwart voor 2 roept Leendert dat we naar binnengaan om te kleden. Binnen enkele minuten vraagt menigeen zich weer af wie die verschrikkelijke scheet heeft gelaten. Tijdens het kleden (soms met muziek) worden vaak al de zaterdagavond plannen doorgenomen. Eenmaal aangekleed is het woord aan de trainer. Vaak moet Colstee en Yannick hun gesprek gestaakt worden hierom maar dringt dit ietwat laat door. Vervolgens ligt de focus op de wedstrijd. De 1 staart vlak voor de wedstrijd wat voor hem uit, de ander schreeuwt wat opbeurende teksten. Waarna we het veld betreden.

Na de wedstrijd staat het kratje bier al koud. De stemming is in 1e instantie afhankelijk van het resultaat maar na een half uur is de stilte bij de nederlaag ook weer verdwenen. Bij deze heb je ook de snelle douchers (Jacco) en de trage douchers (Bard). Nadat de kleedkamers ook weer zijn schoongemaakt wordt de kantine opgezocht.

Kantine. Eenmaal binnen is het commentaar vaak niet van de lucht want het was weer slecht. Vooral bepaalde 2e elftal spelers doen hierbij dan hun duit in het zakje. Want tussen het twee en een half uur bar hangen door hebben ze zo af en toe ook iets meegekregen van de wedstrijd. Kroeghouder Rene heeft vaak ondanks zijn troebele blik een duidelijke mening over de wedstrijd. Vervolgens wordt de tap aan de loop geslingerd. De wedstrijd wordt nog nabesproken en de dobbel bekers komen tevoorschijn. Bepaalde mensen hebben met regelmaat tegen sluitingstijd hun emoties niet meer helemaal onder controle en dit levert vaak geweldige momenten op. Nadat de laatste bezoekers met enig gemor ook uit de kantine zijn gegaan wordt vaak nog koers gezet richting Westeremden. Globaal gezien ziet een zaterdag er in ieder geval voor mij er zo uit en ik zou het voor geen geld willen missen. Je zou er haast een boek over kunnen schrijven.

Maar zoals gezegd afgelopen zaterdag gingen we weer los. KRC stond op het programma en Wotterman was weer aanwezig. KRC dat moet toch kunnen zei Diederik Dijk in de pers. Dit bleek ook de waarheid. Vraag voor Diederik: was Stedum nou zou goed of KRC zo slecht. Feit was dat het scorebord het niet meet aankon er dat er 1-1 op te vinden was. Doelpuntenmakers: Jacco 6 (jaja hij is weer terug), Diederik 2, Johan M 1, Tiemen 1 en Yannick 1.