Omlandia gaat voor niets minder dan de zege tegen Buitenpost

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na één oefenduel en drie bekerduels staat eindelijk de wedstrijd voor deur waar men bij Omlandia al lange tijd naar uitkeek. Zaterdag staat namelijk de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma en daarin worden de degens gekruist met Buitenpost. Met een nagenoeg fitte spelersselectie acht trainer Robbie Wentink Omlandia sterk genoeg om het seizoen in Ten Boer met een winstpartij op de Friezen te beginnen.
Door: Merijn Slagter

Door twee opvolgende nederlagen (VIBOA en ACV) mocht Omlandia zaterdag afscheid nemen van het bekertoernooi. In Ten Boer was ACV vorige week met 0-3 te sterk, maar ondanks die nederlaag verliet Omlandia het bekertoernooi met opgeheven hoofd. Niet zozeer omdat er bijvoorbeeld op wilskracht nog een puntje werd gepakt tegen Nieuw Buinen (1-1) of omdat men tegen ACV ook best sterke wedstrijdfases kende, maar omdat trainer Robbie Wentink door de twee recente nederlagen heen genoeg aanknopingspunten zag om de competitie goed van start te gaan. ,,Er is in de voorbereiding een goede basis gelegd waar we het hele seizoen profijt van kunnen hebben. We zijn veel bezig geweest met bijvoorbeeld gedachtegangen zoals ‘hoe houd je één gedachte in het team?’ of ‘wat wordt er van je gevraagd tijdens het verdedigen, aanvallen en het omschakelen?’ Het is belangrijk dat een team hetzelfde denkt hierover tijdens het spel. En gezien de laatste weken heb ik het idee dat dit zo is’’, vertelt Wentink. Daarnaast moet gezegd dat Omlandia zowel tegen VIBOA als ACV in samenstellingen speelde die normaliter niet als sterkste opstellingen moeten worden beschouwd, al vormt dat op het niveau waarop een ploeg uit de Eerste Klasse acteert doorgaans geen excuus.

Versterkt

Met een zo goed als fitte selectie kan Wentink tegen Buitenpost wel zijn beste elf de wei in sturen en dat zal nodig zijn ook. Buitenpost, dat vorig jaar zowel uit als thuis (1-2 en 4-0) door Omlandia verslagen werd, heeft zich namelijk goed versterkt afgelopen zomer. Zo plukte het Robert van der Laan weg bij competitiebuurman BCV en kwamen Marco van Leijnen en Simon Schreiber over van respectievelijk ONS Boso Sneek en Harkemase boys, weet ook Wentink: ,,We hebben het deze week met elkaar ook over de kwaliteiten van Buitenpost gehad en weten dat ze zich versterkt hebben op een aantal posities. We gaan desalniettemin uit van onze eigen kracht om een goed resultaat neer te zetten in deze eerste competitiewedstrijd.’’ Toch zal zijn Friese collega Patrick Zwart van Buitenpost ook overtuigd zijn van de kracht van zijn eigen ploeg. Hij zag zijn elftal voor de beker een knappe zege boeken bij GVAV Rapiditas (0-2) en een punt pakken tegen Eerste Klasser DOS Kampen (0-0). Hoofdklasser FVC bleek een maatje te groot (1-4), maar dat is geen schande. Helaas voor de blauwhemden kreeg het bekeravontuur geen vervolg omdat DOS Kampen op basis van een iets beter doelsaldo samen met FVC naar de knock-out fase ging.

Prettig

Op de vooravond van de competitiestart is Wentink er inmiddels helemaal uit hoe hij Buitenpost wil gaan bestrijden. ,,Ik heb een goed beeld van de selectie en ook het systeem staat grotendeels vast, want dat is er één waar de spelersgroep zich ook prettig bij voelt. We hebben spelers die op meerdere posities kunnen spelen en hun eigen invulling daaraan kunnen geven, dat zorgt voor een stukje luxe. Ik ben dan ook benieuwd wat er resultaat zal zijn tegen Buitenpost’’, blikt Wentink vooruit. Omlandia – Buitenpost gaat zaterdag om 14.30 uur van start aan de Sportlaan in Ten Boer. De arbitrale leiding ligt in handen van scheidsrechter Winkel.