Zaterdag 5E: Winst voor VVSV'09, Stedum, ZEC en SIOS,

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van zevenentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
SIOS gaat op bezoek bij Wagenborger Boys. Beide ploegen troffen elkaar ook in de bekerpoule en toen won de ploeg uit Sauwerd met 3-5. Daar ligt ook direct het gevaar voor zaterdag. De ploeg van trainer Erwin Molog moet er voor waken dat het zich vergaloppeert tegen een tegenstander die gezien de uitlatingen van trainer Erik Hiemstra bij de eerste drie wil eindigen. Toch denk ik dat SIOS met drie punten uit Wagenborgen terugkeert. Als je met 3-1in de beker van vierdeklasser GVAV Rapiditas kunt winnen is dat een teken dat je in vorm bent.
VVSV’09 was vorig seizoen dicht bij promotie naar de vierde klasse. Sleen en een arbiter die er een potje van maakte waren echter spelbreker waardoor de fusieclub uit Zoutkamp en Ulrum het dit jaar nog en keer mag proberen. Holwierde komt als tegenstander naar Ulrum. Gezien het spel van Holwierde tegen ZEC in de beker mag dat geen probleem zijn voor het team van trainer Jaap van der Ploeg. De drie punten blijven zaterdag dus in Ulrum.

Rood Zwart Baflo treft zaterdag direct een tegenstander van formaat. SV TEO komt naar Baflo. Ik zag TEO zaterdag voetballen tegen Poolster en de ploeg van Jan Afman maakte geen verkeerde indruk. Daarom zeg ik dat Rood Zwart Baflo zaterdag voor de lastige klus staat om de ploeg van oud-trainer Afman zijn eerste puntverlies te bezorgen. Dat zal alleen kunnen gebeuren als bij de Bafloërs alle neuzen dezelfde kant op staan. Is dat niet het geval dan gaan de drie punten mee naar Ten Post.

ZEC begint het seizoen tegen SGV uit Schildwolde. De Zandeweer Eppenhuizen Combinatie krijgt met een ploeg te maken die vorig seizoen als achtste in 5F eindigde. Een achtste plaats voor een ploeg die binnen drie jaar vanuit de tweede naar de vijfdeklasse degradeerde. Een teken dat er jaarlijks geen containers vol met nieuwe spelers naar Schildwolde zijn gekomen anders had je de neerwaartse spiraal wel kunnen keren. Ondanks de aanwezigheid van Jos Hoeksema en Robert Kluppel die beide in het bekertoernooi vier keer hebben gescoord tip ik ZEC daarom als winnaar. Dat doe ik omdat ik denk dat het scorend vermogen aan de kant van de Zandeweersters groter is dan bij opponent SGV
.


In Stedum treffen v.v. Stedum en KRC elkaar. Stedum-trainer Leendert Nieborg wil graag met zijn ploeg promoveren en dan moet je thuis winnen van KRC. In Kantens willen ze beter presteren dan vorig seizoen toen de ploeg als laatste eindigde. Zaterdag kan men in Stedum echter op drie punten rekenen omdat KRC nog niet zover is dat het de thuisploeg een of meer punten zal  weten af te snoepen.