Zaterdag 4C: Winst Corenos, gelijkspel Noordpool en lege handen Middelstum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een totaal van vierentwintig verenigingen wel heel veel voorbeschouwing worden.
Middelstum opent het seizoen met het uitduel tegen Pelikaan S. De ploeg van trainer Jan Jaap Zijlstra zal het zwaar krijgen in Oostwold waar het moet aantreden tegen een ploeg die het aan zijn stand verplicht is om kampioen te worden. Een regelrechte stunt zou zijn dat de Middelstumers met een of meer punten huiswaarts zouden keren maar waarschijnlijk is dit een utopie en blijven de punten ‘gewoon’ in Oostwold.
Noordpool krijgt zaterdag degradant Westerlee op bezoek. Ik zag de oranjehemden in de nacompetitie thuis aan het werk tegen Godlinze dat toen met 1-0 verloor. De Glinzers trokken dat thuis met 11- 1 recht zodat Westerlee het nu in de vierde klasse mag proberen. Mijn gevoel zegt dat Noordpool een lastige middag tegemoet gaat tegen een fysiek Westerlee en er uiteindelijk een gelijke stand op het scorebord zal komen te staan.

Waar Noordpool een degradant ontvangt mag Corenos op bezoek bij een degradant. VVK is de tegenstander van de Roodeschoolsters die een prima generale kenden voor het duel tegen Voetbal Vereniging Korreweg. Het bekerduel tegen Godlinze werd met 5- 1 gewonnen en dat zijn uitslagen waar je zelfvertrouwen mee kweekt. Daarom denk ik dat Corenos met zijn eerste drie competitiepunten huiswaarts zal keren.

Poolster komt dit weekend niet in actie omdat Mussel is overgeplaatst naar een andere poule.