Prima papieren voor Loppersum en 'Hera' en kleine kans voor VVSV'09

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste twee bekerronden voor de standaardteams in het seniorenvoetbal zijn gespeeld. Zaterdag volgt de derde ronde en Puurvoetbalonline kijkt samen met bezoekers hoe de clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant en van een paar van buiten deze regio er voorstaan.

SC Loppersum heeft de beste papieren om in zijn poule groepswinnaar te worden. De Lopsters wonnen in hun tweede duel met 2-0 bij SJS en samen met de zege tegen Niekerk zorgt dat voor de volle buit van zes punten. Zaterdag speelt Loppersum thuis tegen Veendam 1894 en gezien de uitslagen van de Veendammers moet dat een zege voor de thuisploeg worden.

De Heracliden staat er ook prima voor. De ploeg van Jan Medema won dinsdag met 1-4 in en van SC Scheemda en gaat daarom voor datzelfde Scheemda aan de leiding in zijn poule. Zaterdag gaat De Heracliden naar het al uitgeschakelde Opende. Geen gemakkelijke tegenstander weten de ‘Meisters’ uit ervaring omdat beide ploegen elkaar twee seizoenen in de competitie troffen. Op 24november 2012 werd het toen in Opende 2-0 voor De Heracliden die daar zaterdag waarschijnlijk dik tevreden mee zijn als de selectie zonder blessure en schorsingsperikelen uit Friesland terugkeert.

VVSV’09 verloor dinsdag met ruime cijfers van de zaterdagtak van Amicitia VMC. Op Coendersborg werd het een 7-0 nederlaag tegen een tegenstander dat zich aardig heeft weten te versterken. Voor de fusieclub uit Ulrum en Zoutkamp was dit het eerste bekerduel omdat zaterdag de wedstrijd VVSV’09-Harkstede geen doorgang vond. Zaterdag wordt er in Ulrum het duel VVSV’09-Potetos gespeeld. Doordat Harkstede van Potetos wist te winnen is het bijna uitgesloten dat VVSV’09 doorgaat in het bekertoernooi. Alleen bij winst van Harkstede tegen Amicitia is die kans nog aanwezig maar gezien de dadendrang van de Amicitianen is die kans uiterst klein.