Een aantal 'oefenpotjes'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor vanavond, dinsdag 19 augustus, staan er weer een groot aantal oefenduels op het programma waar we er deze keer drie uitlichten.

v.v. Kloosterburen en VVSV’09 spelen vanavond in Kloosterburen tegen elkaar. Het duel mag als een streekderby worden gezien omdat Ulrum en Kloosterburen hemelsbreed een kilometer of tien van elkaar verwijderd liggen. Voor beide ploegen is het de eerste wedstrijd van het seizoen waarbij het duel voor Kloosterburen het duel in het teken zal staan van het bouwen aan een ploeg zonder Arjan van der Klei. De routinier vond het, na twintig seizoenen in het eerste te hebben gevoetbald, mooi geweest en besloot om een stapje terug te doen. Voor VVSV’ 09 is het voor het eerste jaar dat het Ulrumer vereniging verder gaat omdat men in Zoutkamp besloot om weer onder de naam Zeester verder te gaan. Dus voldoende ingrediënten voor een serieuze oefenpot tussen twee clubs die ongetwijfeld hopen dat het vijfde klasserschap aan het einde van het seizoen ingeruild kan worden voor een klasse hoger.

Ook een leuk ‘affiche’ is het duel tussen The Knickerbockers en Forward. Een ‘studentenkraker’ mag dit duel genoemd worden en die op het Zernike-complex wordt gespeeld en als aanvangstijd 19.30 uur heeft.

Ook in Groningen gaat trainer Jaap Veldhuis met zijn nieuwe club Wildervank op bezoek bij zijn vorige vereniging Groninger Boys. Een teken dat Veldhuis door de voordeur is vertrokken bij de ‘Boys’ want anders doe je dat niet. Derdeklasser Wildervank wil het dit jaar beter doen dan in het vorig seizoen en bij de stadjerders zal men nieuwsgierig zijn naar een eerste seizoen waarin o.a. Freddy de Grooth ontbreekt. De doelpuntenmachine stapte over naar Pelikaan S waar hij door voorzitter Wim Bulten aan een baan werd geholpen.

De ‘moeder der derby’s wordt vanavond in Uithuizermeeden gespeeld. De Heracliden ontvangt namelijk Corenos uit Roodeschool. Derby’s, vriendschappelijk of om de punten, wil je niet verliezen dus wat betreft kan het publiek dat naar Uithuizermeeden komt wel wat verwachten.