Korte voorbereiding SV Bedum-zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

SV Bedum-zaterdag begint op zaterdag 2 augustus aan de voorbereiding op het seizoen 2014-2015. Die dag zal in het teken van twee trainingen staan verteld assistent-trainer Remy van der Wal. De oud-speler nam aan het einde van het vorig seizoen de honneurs waar voor de zieke Marius Hendriks, die hij met een periodetitel afsloot, maar keert nu weer terug in zijn rol als assistent van René Wollerich.

Veel verenigingen zijn al begonnen aan de voorbereiding. Waarom starten jullie pas op 2 augustus Remy: ‘Na afloop van het seizoen hebben we nog twee weken doorgetraind. Iedereen was toen nog aanwezig. Daardoor hebben wij een zomerstop van ongeveer vier weken gehad. Dat zorgt er voor dat de spelersgroep er conditioneel nog redelijk opstaat zodat we een voorbereidingsperiode van vier weken wel verantwoord vonden. “

Eerst een paar keer trainen en dan komt het eerste oefenduel er waarschijnlijk al snel aan: ‘Klopt. We oefenen op zaterdag 9 augustus tegen De Pelikanen uit Appingedam. Dat duel wordt in Bedum gespeeld en begint om 14.30 uur. Dan spelen we op dinsdagavond tegen ONR Roden. Ook dat duel wordt in Bedum gespeeld en begint om 20.00 uur.

Lekker alles in eigen huis waar ik mij wel iets bij kan voorstellen. Veel verenigingen zitten met veldproblemen: ‘Dat is in Bedum niet anders. Daar zijn alle velden ook nog gesloten behalve het kunstgrasveld. We spelen echter een keer vriendschappelijk uit als we op zaterdag 16 augustus op bezoek bij WVV uit Winschoten gaan. Dat duel begint om 18.30 uur.”

En dan begint een week later het bekeravontuur: ‘Dan begint inderdaad het bekeravontuur waarin we tegen Rolder Boys, Drachster Boys en weer WVV spelen. We beginnen uit tegen Rolder Boys krijgen vervolgens Drachtster Boys op bezoek en beëindigen de bekerpoule met een thuiswedstrijd tegen WVV. En dan starten we een week later de competitie met een thuiswedstrijd tegen d’ Olde Veste '54.