Pascal Koolhof verdient veel respect

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ondanks het ‘WK-geweld’ staat op vrijdag 27 juni het eerste oefenduel voor FC Groningen alweer op het programma. In Roodeschool zal het RWE Eemsmondteam de eerste tegenstander zijn.

image-2014-06-23

Pascal Koolhof is een van de spelers die vrijdagavond tegen FC Groningen zijn opwachting in het RWE Eemsmondteam zal maken. De allrounder van Z.E.C. uit Zandeweer was in een van de eerdere edities ook al eens van de partij en was verder bij de editie die in Zandeweer plaatsvond nauw bij de organisatie betrokken. Daar mag de conclusie uit getrokken worden dat ‘Pakkie’ iets met het duel tegen FC Groningen heeft. Een conclusie die gerechtvaardigd is nadat bekend werd dat Pascal Koolhof en zijn vriendin Yvette Scholtens enkele weken door persoonlijk leed werden getroffen.

Doordat Pascal en Yvette er via de sociale media heel erg open over waren kregen velen mee dat de zwangerschap van Yvette niet voorspoedig verliep. Sterker nog er waren zo veel complicaties dat op 12 juni zowel Jesse en Norah te vroeg ter wereld kwamen. Helaas voor Pascal en Yvette verloren ze daardoor uiteindelijk hun beide kindjes.

Tijdens het eerste oefenduel, waarbij Pascal als toeschouwer nog even aanwezig was, stonden spelers en technische staf van RWE Eemsmond stil bij deze tragische gebeurtenis. Daarom is het ook niet ‘gewoon’ dat Pascal Koolhof vrijdagavond voor het RWE Eemsmondteam uitkomt. Dat is niet gewoon omdat je een dergelijk verlies niet ‘even’ zomaar weg zet. In een wereld waarin alles in de hoogste versnelling gaat nemen we vaak te weinig tijd om bij momenten als deze stil te staan.

Toen we elkaar tijdens het duel RWE Eemsmond-Poolster even spraken gaf de allrounder aan dat hij er op 27 juni bij wilde zijn. ‘Even mijn kop schoon voetballen”, was een opmerking die hij toen maakte. Kijkend naar zijn toen bleek gezicht begreep ik wat hij bedoelde. ‘Pakkie’ is namelijk een gevoelsmens. Een gevoelsmens die er bijvoorbeeld van geniet dat ‘zijn’ Z.E.C. weer uit een diep dal krabbelt. Als ik hem de laatste tijd sprak kwam dat onderwerp vaak ter sprake want hij wilde niet dat er laatdunkend over Z.E.C. gesproken werd. Hij zal na het tragisch verlies van zowel Jesse en Noah ook geen medelijden willen. Daar is de voetballer het type namelijk niet voor. Pascal Koolhof is een type van ‘niet zeuren maar poetsen’ want de keren dat hij de laatste jaren met een blessure aan een duel begon waren er veel.

Voor trainer Gerard Heun is de middenvelder/allrounder een gewaardeerde kracht binnen de selectie van Z.E.C. Iets wat  vrijdagavond tegen de eredivisionist niet anders zal zijn. Gerard Heun weet namelijk exact wat voor vlees hij met Pascal als voetballer en persoon in de kuip heeft. ‘Pascal is een voetballer die zijn trainer en team nooit laat zakken. Hij is iemand met een prima instelling en is binnen de selectie van Z.E.C. van grote waarde. Ik weet  zeker dat hij vrijdagavond alles zal geven om samen met ons tot een goed resultaat tegen FC Groningen te komen. Ik heb daar heel veel respect voor. Ik ben enkele weken opnieuw vader geworden en weet wat dat met je doet, Als je, zoals Pascal en Yvette is overkomen, twee baby’tjes verliest, is dat verschrikkelijk en daarom zeg ik het nogmaals, ik heb er heel veel respect voor dat hij vrijdagavond ‘ gewoon’ aanwezig is.”