Nogmaals aandacht voor 1e Maran-Karlijn Toernooi omdat het doel het waard is.

Geschreven door Kees Mulder op . Geplaatst in Prietpraat

Graag wil stichting Dappere Dochters aandacht voor de geldinzamelingsactie voor het goede doel waar de stichting Dappere Dochters zich met behulp van velen voor inzet.

logo

Deze stichting is opgericht door de ouders Aalderd- en Mariëlle Duinkerken uit Uithuizermeeden. Zij zijn de ouders van Maran en Karlijn die kort na elkaar zijn overleden. Tijdens de ziekte van beide kinderen hebben de ouders heel veel steun gehad van het Martiniziekenhuis en willen daarom iets terug doen. Zij willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Mart en Tinifonds.

Met het Mart & Tini Fonds ondersteunt het Martini Ziekenhuis zieke kinderen en hun ouders. Zij doen dat omdat ze graag iets extra’s voor hen willen doen. Iets dat de ingrijpende ervaring van een ziekenhuisopname een beetje kleur en warmte geeft.

Het fonds is in 2011 in het leven geroepen door een gift van Mirjam Wallenburg. Haar twee maanden oude zoontje Victor verbleef langere tijd op de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis nadat hij met spoed was opgenomen. Uit dank voor de goede zorgen heeft Mirjam op de eerste verjaardag van haar zoon 500 euro ingezameld. Inmiddels steunen veel particulieren en organisaties het Mart & Tini Fonds.

Dit zijn de activiteiten die het Mart & Tini Fonds financiert:

Ouders kunnen voor praktische ondersteuning een beroep doen op het Mart & Tini Fonds als de eigen financiën ontoereikend zijn en andere financiële bijstand (tijdelijk) niet beschikbaar is.

Voor zieke kinderen is afleiding en ontspanning belangrijk. Met bijdragen uit het Mart & Tini Fonds financieren zij bijvoorbeeld kookworkshops voor kinderen met diabetes.

Voor de verwerking van het verlies van een kind dat in het ziekenhuis is overleden, bieden zij gedenkactiviteiten en daarbij behorende voorzieningen aan. Voor een deel financieren zij dit met bijdragen uit het Mart en Tini fonds.

De afgelopen weken zijn er diverse acties al op touw gezet om zoveel mogelijk geld bijeen te halen voor het goede doel.

Op zaterdag 7 juni aanstaande vindt er een groot voetbaltoernooi in Uithuizermeeden (sportpark sv de Heracliden) plaats met maar één doel, zoveel mogelijk geld inzamelen. De opbrengst van het Maran-Karlijn Toernooi zal besteed worden aan het opknappen van twee woon/slaapkamers van ouders en kind op de afdeling Neonatologie van het Martini Ziekenhuis.

De volgende voetbalverenigingen nemen deel met hun eerste team: Corenos, NEC Delfzijl, Noordpool, ZEC, de Fivel, Marum, FC LEO, Middelstum, Loppersum en Poolster.

Aanvang van het voetbaltoernooi is om 11:00 uur; de finale is gepland om 16:30 uur. De aftrap van het toernooi zal worden verricht door Jan-Peter Rake, kinderarts in het Martini ziekenhuis en nauw betrokken bij het Mart & Tini fonds.

Voor degenen die niets willen missen raden wij om ook bij de radio-uitzending van RTV-Noord aanwezig te zijn vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur. Presentator Marcel Nieuwenweg heeft met diverse personen een gesprek.

Er zullen veel activiteiten voor jong en oud zijn. Artiesten en bands verlenen belangeloos hun medewerking aan dit evenement en ook is er een braderie met veel hobbyisten. Eveneens zal een team van het Martini ziekenhuis voetballen tegen Kids United en een G-team uit Appingedam.

RTV-Noord zal ook op deze dag van 10:00 uur tot 12:00 uur aanwezig zijn. Ook zullen er voor de kinderen diverse activiteiten zijn. Zo zal 100%FIT van de gemeente Eemsmond haar medewerking hieraan verlenen. Op de ijsbaan van Uithuizermeeden komt een heuse feesttent met terras. Ook voor de jeugd zijn er voldoende activiteiten op 7 juni 2014 tijdens het 1e Maran en Karlijn voetbaltoernooi. Eemsmond 100% fit heeft voor alle leeftijdsgroepen leuke activiteiten bedacht. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten.

Voor de peuters / kleuters zijn er Little Tikes en een springkussen aanwezig. Voor groep 3-5 is er een opblaasbare boarding en sprinkussen. Voor de groepen 6-8 is er een echte pannakooi. Ook voor hen komt er een prachtig springkussen. Om ongeveer 16.00 kan iedereen zijn energie kwijt tijdens een echte kinderdisco in de feesttent. Aansluitend aan het toernooi speelt het eerste elftal van sv de Heracliden tegen Vitesse'63 uit Koekange om een plaats in de tweede klasse. De Meisters moeten een 1-0 nederlaag van afgelopen zaterdag goed maken.

s'Avonds staat er vervolgens nog een feestavond op het programma waar ook diverse artiesten zullen optreden. Meer over het het 1e Maran-Karlijn Toernooi en alle randactiviteiten op 7 juni zijn verder te lezen op www.stichtingdappereredochters.nl