Weinig 'apen en beren' voor Niekerk ...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste ronde van de nacompetitie is wat de zaterdagteams gespeeld. Wedstrijden die al verrassende uitslagen hebben opgeleverd en uitslagen waardoor de voetbalkenner nu al weet, dit wordt een lastig verhaal voor een van de twee verenigingen. De komende week zal Puurvoetbalonline dan ook de nodige aandacht aan de diverse nacompetities besteden

voetballl

Voor aanvang van het tweeluik tegen De Sweach zag Niekerk-trainer Sjoerd Visser weinig ‘apen en beren’ voor zijn team op weg naar de vierde klasse. Visser voorspelde dat zijn team twee keer zou gaan winnen. De een zal het grootspraak noemen en een ander denkt misschien, de trainer heeft vertrouwen in zijn team.

Sjoerd Visser heeft na het eerste duel het gelijk nog steeds aan zijn hand want zijn ploeg won het uitduel in Beesterzwaag namelijk met 4-2. Een overwinning waar Visser van vond dat de twee tegengoals niet nodig waren geweest. ‘Dat was jammer maar toch zie ik ons als de grote favoriet voor promotie naar de vierde klasse.”

Het mooie is dat zijn laatste uitspraak door velen gedeeld zal worden omdat Niekerk als een uiterst sterke vijfdeklasser wordt gezien. Een vijfdeklasser die in de schaduw van het ‘publiciteitsgeweld’ rond kampioen Pelikaan S heel stiekem een fantastisch seizoen doormaakte. In het begin ging het nog wat moeizaam omdat de zondag en zaterdagtak samengevoegd waren. Dat vergde enige aanpassing maar toen het bij de roodhemden ging lopen werden de punten in een rap tempo binnen gesleept.

Zaterdag wacht Niekerk zijn tweede confrontatie met De Sweach. Een confrontatie die er voor moet zorgen dat er volgend seizoen in Niekerk weer voetbal op vierde klasse niveau te zien zal zijn. Nog negentig minuten zijn Sjoerd Visser en zijn mannen van deze prestatie verwijderd. Negentig minuten van een duel die normaal gesproken niet voor grote problemen zal zorgen maar, en dat is nu eenmaal het leuke aan voetbal. De winnaar is pas bekend als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.