Een voetballoze zondag en onsportief gedrag in Leek

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Van het afgelopen weekend was de zondag er wel één van een merkwaardig soort. Drie thuiswedstrijden op het programma en allen  werden afgelast omdat de tegenstander niet genoeg spelers op de been kon krijgen.
TLC

De zaterdag echter was er een om van te smullen. In de wedstrijd TLC zat 2 – Boornbergum’80 2 gebeurde heel veel en toen de kruitdampen na 90 minuten waren opgetrokken stonden er nog maar 7 spelers van Boornbergum’80 op het veld en stond er een 1-0 op het scorebord door een benutte penalty in de allerlaatste minuut. TLC zat 2 (#vedettes) blijft hierdoor op kampioenskoers. Bij B2 werd ook op het scherpst van de snede gevoetbald en met een eindstand van 4-3 was het smullen voor het publiek. De kraker was de wedstrijd van de B1 tegen koploper SC Trynwalden. Ook hier een 4-3 eindstand, maar de 2-2 was het onderwerp waar nog lang over nagepraat zou worden en die de sfeer in en rond het veld in een klap 180° deed kantelen: Bij de stand is 2-1 wordt de bal door TLC over de zijlijn geschoten voor een blessure behandeling bij de keeper. Na de blessure behandeling verwacht heel TLC dat de bal wordt teruggespeeld, maar dit gebeurt niet en de bal wordt naar de spits geschoten die de bal in het doel schiet onder de verbaasde blikken van de spelers en het publiek, 2-2. De sfeer sloeg meteen om en het aanwezige publiek liet duidelijk merken dat dit onsportief gedrag in Leek niet getolereerd wordt. Des te meer een groot compliment aan de spelers van TLC B1 die zich hierdoor niet van de wijs lieten brengen en op sportieve wijze de wedstrijd weer oppikten. Toch had dit ook heel anders kunnen aflopen en vraagt men zich wel eens af waarom er wedstrijden ontsporen in o.a. de B-categorie. Dit is hier niet gebeurt, maar bovenstaand verhaal is wel iets voor trainers, leiders, clubs om hier eens over na te denken!

Het komende weekend weer een volledig programma op de rol. Voor a.s. zaterdag & zondag zijn er 9 thuis- en 12 uitwedstrijden geprogrammeerd (Wijzigingen voorbehouden).

Een greep uit de 9 thuiswedstrijden van zaterdag & zondag: Om 9:00 uur 2x TLC en 2x Actief; E2 tegen Actief E2 en E5 tegen Actief E9, om 10:30 uur TLC D1- GRC Groningen D1 en TLC F3- Zevenhuizen F1 en om 12:30 uur TLC B2 – GOMOS B2. Zondag om 10:00 uur de wedstrijden TLC 6 – Oerterp 4 en TLC 5 - sv Bedum 5, om 11:00 uur TLC 4 - Hoogkerk 3 en om 14:00 de absolute kraker TLC zondag 1 - EEC om het kampioenschap van de 5e Klasse E.

Een greep uit de 12 uitwedstrijden voor zaterdag & zondag: 10:15 uur Marum F1 - TLC F1, om 10:30 Rottevalle VR1 (2e) tegen TLC VR1 (1e), om 11:00 de Wilper Boys F1 tegen TLC F4 en om 11:00 uur de uitstekend presterende meiden van MB1 tegen Drachtster Boys MB1 in Drachten. Zondag om 10:00 uur Haren 4 -TLC 2 en ook om 10:00 uur SC Makkinga 3- TLC 3.

Wedstrijdtip: TLC zon 1 - EEC 1, aanvang 14:00 uur op sportpark Rodenburg.

Vrijdagavond een ‘Avondje TLC’ in Sportcentrum Leek met maar liefst 4 thuiswedstrijden. Er is vrijdagavond maar een uitwedstrijd.

vv TLC zaterdag

TLC zaterdag kon 1 helft meekomen met TEO en daarna was het in een paar minuten tijd over en uit. TEO verliet Leek met een 1-4 overwinning en 3 punten in de pocket. Hierdoor is SIOS uit Sauwerd TLC voorbij gegaan op de ranglijst en beide teams treffen elkaar zaterdag in Sauwerd. In een gelijk opgaande wedstrijd was het TLC dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging. De thee bij TEO smaakte waarschijnlijk zoeter dan bij TLC, want de gasten wisten na de rust, in een paar minuten tijd, de 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-2 voorsprong. TLC zat ging daarna vol voor de winst spelen, maar dit resulteerde in nog 2 goals voor TEO. Door deze nederlaag zakt TLC een plaatsje en staat nu 9e met 3 punten voorsprong op ZEC en 2 punten achterstand op SIOS. Komende zaterdag staan beide teams tegenover elkaar in Sauwerd en gaat TLC laten zien dat ze te laag op de ranglijst staan.

SIOS had afgelopen zaterdag een makkelijke middag tegen KRC, 5-0. Het was een heus Wolters doelpunten festijn, 2x Mark en 2x Michael Wolters waren de schutters. SIOS heeft hiermee 2 punten meer dan TLC en wil dit uitbreiden naar 5 punten. Bij winst kan de achterstand op Zwart Rood Baflo terug gebracht worden tot 1 punt. Ingrediënten te over voor een heerlijk voetbalmiddagje in Sauwerd

Rottevalle VR1 – vv TLC VR1

Na een lange periode van voetbal loze weekenden mogen de dames van TLC zaterdag weer de weide in. Tegenstander is de huidige nr 2 Rottevalle VR1. De Leekster dames kunnen dus gelijk vol aan de bak en trachten hun ongeslagen status te behouden. Rottevalle VR1 moest afgelopen periode wel in de baan en zo werd er verrassend verloren in Nij Beets van Bleu Boys VR1, 2-1 en werd er in Houtigehage gewonnen van de VR1, 1-5. Beide teams hebben nu 12 punten, maar TLC heeft een iets beter doelsaldo 20:1 om 18:3 en een wedstrijd minder gespeeld. De Bijnagte formatie heeft de afgelopen periode goed naar deze wedstrijd toegewerkt en zal hun favoriete spelletje gaan spelen en vol voor de winst gaan. Aanvang wedstrijd in Rottevalle is 10:30 uur.

vv TLC zondag

TLC zondag liet ook de punten liggen in Buinerveen. Kansen en nog eens kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Ook werd wederom een zuiver doelpunt van Robert van Dijken afgekeurd en dat was hem een week geleden in Tynaarlo ook al overkomen. A.s. zondag is het erop of eronder en komt de nummer 2 EEC op bezoek in Leek en gaan beiden uit maken wie er kampioen wordt van de 5e Klasse E. Het loopt allemaal wat stroef bij TLC zon, maar als je vanaf wedstrijddag 1 bovenaan hebt gestaan ga je het nu toch niet meer uit handen geven?

Er staat voor beide teams veel op het spel komende zondag. Beiden moeten winnen om kampioen te worden. TLC zon heeft hiervoor de beste papieren, maar 4 punten verspelen tegen ploegen uit de kelder van de 5e klasse E gaat wel in de koppies van de spelers zitten. EEC echter had een pittig programma maar wist zich daar moeiteloos doorheen te slepen met goede overwinningen en dat versterkt wel het zelfvertrouwen. Was de voorsprong van TLC zon, 4 wedstrijden voor het einde, nog 6 punten voor a.s. zondag zijn dat er nog maar 2. De wedstrijd in Ees werd een 0-2 overwinning voor TLC en waren Stefan van Leeuwen en Ramon Sinninghe de doelpuntenmakers. De vraag is of Stefan van Leeuwen genoeg hersteld is van een lichte hersenschudding die hij 2 weken geleden opliep.

Het uitgangpunt voor zondag is heel simpel; Wint vv TLC zon dan is het kampioenschap binnen en doet de laatste speelronde, Amboina – TLC zon en EEC – HOC, er niet meer toe, maar wint EEC of wordt het een gelijkspel dan hangt alles af van de laatste speelronde. Het doelsaldo van TLC zon is 85:22 (+63) tegen een doelsaldo van 53:16 (+37). Voor beide teams is er dus maar 1 remedie en dat is winnen. Dit betekent dat het zondag waarschijnlijk een wedstrijd gaat worden waar de vonken van afvliegen. EEC moet winnen en TLC wil op eigen terrein kampioen worden. Komt dat dus zien op sportpark Rodenburg, aanvang 14:00 uur.

vv TLC zaal

Vrijdagavond weer een ‘Avondje TLC‘ in sportcentrum Leek. 4 thuiswedstrijden staan op het programma en een team speelt een uitwedstrijd. In sportcentrum Leek de volgende wedstrijden: de avond begint om 19:00 uur met TLC 6 – Roden 8, dan om 20:00 uur TLC 2 – A.S. Exstudiantes 3, om 21:55 uur TLC 3 – LTC 3 en op dezelfde tijd de wedstrijd TLC 8 – Surhuisterveen 1. De uitwedstrijd is: Roden 7 – TLC 9 in sporthal de Hullen Roden, aanvang 19:00 uur.