Reactie op artikel voorjaarsreeksen

Geschreven door Menko Swieringa op . Geplaatst in Prietpraat

Dat er reacties komen op sommige artikelen die op Puurvoetbalonline geplaats worden is alleen maar goed want daar is het in sommige gevallen ook om te doen. Zo was daar het artikel over het samenstellen van de voorjaarsreeksen waarbij ik mij niet aan de indruk kon onttrekken dat het begrip, we plaatsen de sterkste teams bij elkaar niet in alle leeftijdscategorieën gehanteerd werd. Daar kwam via Facebook een enkele reactie op maar ook via de mail kwam een reactie binnen. Menko Swieringa was degene die de mail stuurde en de oud-speler van Stedum voegde daar nog een punt van aandacht aan toe.
menko

Hallo Johan,

Ik wil ook nog wel even reageren m.b.t. de reeksen. Mee eens dat het leuker is om in de voorjaarsreeks andere tegenstanders tegen te komen en ben je hoog geëindigd in de najaarsreeks, dan is het ook beter om aan sterkere opponenten gekoppeld te worden. Er zijn echter ook nog andere voorbeelden te noemen hoe het eigenlijk niet moet. Een treffend voorbeeld is de MA van SV Bedum dat in de najaarsreeks in een competitie zat met teams redelijk in de buurt met slechts een verre uitwedstrijd in Zuidwolde (dr.). Tweedes geworden en de KNVB plaatste de bovenste 4 in een klasse en de onderste 4 in een andere klasse. Het is natuurlijk allemaal best als je zegt, je wilt toch zo hoog mogelijk voetballen maar je moet als KNVB ook niet de realiteit uit het oog verliezen want nu zitten de meiden van Bedum in een reeks met daarbij Leeuwarder Zwaluwen, BCV (Bergum) en Meppel/Alcides.

Midden op de dag voetballen en soms komt het voor dat deze meiden ook werken en daar is dan moeilijk een mouw aan te passen. Het gevolg is dat er mogelijk speelsters zullen ontbreken. En daarbij kijk je natuurlijk niet alleen naar je eigen club maar enige studie leert dat bijvoorbeeld Wildervank nu werd ingedeeld met teams als Urk, SC Genemuiden en Blauw wit’34. De Oost-Groningers hadden een leuk team waar Bedum eerder nog tegen speelde maar nu zijn ze afgehaakt. En als conclusie kan je stellen dat het ook anders kan want Flevo Boys is alsnog weer in de andere klasse ingedeeld en speelt weer lekker in de buurt.