Voor Hoogkerk zijn de belangen groot in Zuidlaarderveen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nu de lente zich in februari al heel voorzichtig aandient zal er in het eerste weekend van maart weer volop gevoetbald kunnen worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat ik namens de Ommelander Courant of in dit geval de Oostermoer weer ergens langs de lijn zal staan bij een wedstrijd waar ik via de rubriek, het is fijn langs de lijn, wat extra aandacht aan zal besteden.
Hoogkerk

Zondag wordt het een ritje naar Zuidlaarderveen waar de plaatselijke hoofdmacht het op moet gaan nemen tegen Hoogkerk. De Hoogkerkers doen nog volop mee in de strijd om de belangrijke vierde plaats. Die plaats staat, zo vertelde Hoogkerk-trainer Heiko van den Berg, namelijk garant voor een vervangende periode in deze vierde klasse C van het zondagvoetbal. ‘In onze klasse gaat het over twee periodes van 11 of 12 wedstrijden en de derde nacompetitieplaats gaat naar de hoogst geklasseerde. Plek vier geeft dus bijna automatisch recht op de vervangende periodetitel die de kampioen zal hebben.”

Dat betekent dat Hoogkerk morgen moet winnen want door de drie punten mee uit Zuidlaarderveen mee naar huis te nemen slaat het een gat met achtervolger SV Bedum.

De Bedumers hebben uit 17 duels 24 bij elkaar gevoetbald terwijl Hoogkerk 26 punten uit 16 wedstrijden 26 punten hebben gescoord. Daarom zou een zege in Zuidlaarderveen een prachtige stap in de juiste richting zijn maar wat echter geen vanzelfsprekendheid is. Zuidlaarderveen is namelijk een onberekenbare ploeg die stevige nederlagen afwisselt met mooie overwinningen. Want uit met 1-5 van Heiligerlee winnen om vervolgens thuis met 1-0 van dezelfde ploeg te verliezen betekent dat je wisselvallig bent. Dat zal daarom ook de grootste zorg voor Hoogkerk zijn, hoe komt Zuidlaarderveen uit de startblokken in een duel waarin de belangen voor de formatie van Heiko van den Berg groot zijn.