Een tropische verrassing en kansen op periodetitels en meer in Leek

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Het was een mooi weekend voor vv TLC want TLC zaterdag blijft in de race voor een periodetitel door de 3-0 overwinning op Ezinge en TLC zondag verstevigde haar koppositie door met 0-3 te winnen in en tegen vv Buinen. En daarnaast liet TLC VR1 in de oefenwedstrijd tegen Groninger Boys VR1 zien dat het er qua conditie en voetbal prima voor staat.

TLC

vv TLC zaterdag


TLC zaterdag boekte een simpele overwinning op het laagstaande Ezinge. Hiermee doet TLC zat nog volop mee voor de periodetitel, maar het ging wel wat stroef met de DSB (Dik Scholtens Boys). Zaterdag wacht de uitwedstrijd in en tegen Holwierde. Bij winst kruipt TLC zat naar de staart van de top 5 en doet goede zaken m.b.t. de periode.

Holwierde 1 – vv TLC zat 1

Het ging stroef in de eerste en makkelijker in de 2e helft voor de Leekster club. Dit was mede te wijten aan de straffe wind die sportpark Rodenburg afgelopen zaterdag teisterde. Door 2 goals van Sergio Soekhoe en een van Ralph Twijnstra wist TLC zat. laagvlieger Ezinge met lege handen terug te sturen. Vooral de 2e goal van TLC zat. gaf het matig presteren van Ezinge goed weer. Een afstandsschot van ongeveer 25meter die de Ezinge keeper door zijn handen en benen liet glippen.

Zaterdag wacht Holwierde die een plekje hoger staat dan Ezinge en afgelopen zaterdag een kansloze 3-1 nederlaag te verwerken kreeg tegen SIOS. Op papier moet dit geen probleem opleveren voor TLC zaterdag, maar in de praktijk kunnen dit vrij lastige wedstrijden worden. Holwierde is ook een ploeg dat vecht voor de punten om uit de onderste regionen weg te komen, maar als TLC zat mee wil blijven doen om de periodetitel zal het bij Holwierde gewoon moeten winnen.

Holwierde heeft net als Ezinge dit kalenderjaar nog geen overwinning geboekt. Er werd achtereenvolgens verloren van ZEC (1-2), TEO (0-3) en afgelopen zaterdag van SIOS (3-1). Holwierde vinden we dan ook terug op de 11e plaats met 10 punten uit 16 wedstrijden. De punten zijn hard nodig in Holwierde en daar zal vol voor gestreden worden op sportpark Katmis. TLC zat. 1 is gewaarschuwd.

vv TLC zaterdag 2

In deze voorbeschouwing ook even aandacht voor het #sterrenteam, de #vedettes, vv TLC zat. 2. Waarom? Omdat dit nog het enige team van TLC is wat volop meestrijd in de beker competitie. Zaterdag 22 februari volgt de beker kraker tegen sv Bedum 5, de fusieclub uit Bedum. Deze wedstrijd wordt zeer serieus genomen en zo is er in de transferperiode een ‘Tropische’ aankoop gedaan met de exotische naam ’Pammel’. Aanstaande zaterdag zal de tropische verrassing waarschijnlijk zijn opwachting gaan maken bij de #vedettes en we zijn dan ook zeer benieuwd naar zijn voetbalkwaliteiten. Bookmakers kronen TLC zat 2 tot favoriet (Bron: Twitter @TLCzat2) en zo zal er na de wedstrijd hoogst waarschijnlijk driftig naar de Chinees gebeld worden. TLC zaterdag 2 is er helemaal klaar voor en om 12:30 gaat de bal rollen op sportpark Rodenburg. Gaat het bekersprookje voor het #sterrenteam, de #vedettes een vervolg krijgen? We gaan het zaterdagmiddag zien en u bent van harte welkom!

vv TLC zondag

Tegenstrijdige berichten uit Buinen de afgelopen week. Voetbalkenners die zijn wezen kijken zagen geen al te beste wedstrijd, maar wel een beter voetballend, effectiever en koeler vv TLC zon. Op de website van vv Buinen een heel ander verhaal waarin er wel heel erg door een geel/zwarte bril is gekeken. Zondag wacht GKC uit Gasselte dat niet met heel veel vertrouwen vertrekt naar Leek.

vv TLC zondag 1 – GKC 1

Zoals gezegd twee verschillende versies van de wedstrijd vv Buinen – vv TLC zondag. Ook hier bepaalde de harde wind en de regen het spelbeeld. vv Buinen deed als rode lantaarndrager heel erg haar best, maar het was David tegen Goliath. vv TLC. speelde niet groots, maar bleef rustig en lieten vv Buinen spartelen. Doelpunten van Stefan van Leeuwen (2x) en Sale Rozema zetten een 0-3 eindstand op het scorebord. De wedstrijd van Witteveense Boys tegen Tynaarlo werd door de scheidsrechter afgelast en zo neemt vv TLC zondag weer iets afstand met als nieuwe belager EEC op 4 punten.

Zondag wacht GKC uit Gasselte dat afgelopen zondag een pak slaag kreeg van HOC, 1-7.  Martijn Kuiper (B1) zal naar verwachting zijn opwachting gaan maken in de hoofdmacht en we wensen hem veel succes toe. De eerste wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor TLC zon en voor zondag dan ook de favoriet. Toch blijft het wel oppassen en elk puntverlies kan de koppositie in gevaar brengen!

De Gasselte Kortvlies Combinatie (GKC) was afgelopen zondag niet opgewassen tegen het geweld uit Odoorn. De Hunso Oring Combinatie (HOC) wist in Gasselte met maar liefst 7-1 te winnen en dat geeft niet veel vertrouwen als er zondag afgereisd moet worden naar Leek. vv TLC op eigen terrein betekent vaak veel doelpunten. Trainer Jaap Alting zal moeten proberen het spel van vv TLC te ontregelen en loeren op de kansjes die er gaan komen. GKC staat op de 7e plaats met 22 punten uit 14 wedstrijden.

Zaalafdeling

Het ‘Avondje TLC’ in sportcentrum Leek kent 2 wedstrijden. TLC 8 neemt het op tegen A.S. Exstudiantes 8 aanvang 20:50 uur en ook om 20:50 begint de wedstrijd TLC 9 – ONT/CHZ 5. TLC 2 reist vrijdagavond naar Zuidhorn en speelt om 21:00 tegen Real Camaradas 3.