Enrico Wardenier(CSVH): Een kind van het Leekstervoetbalgala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Enrico Wardenier heeft als bijnaam, Grutte Pier. Maar Enrico is ook een, kind’ van het Leekstervoetbalgala.

1389352069NIMG 0087


Enrico Wardenier en het Leekstervoetbalgala zijn met elkaar verbonden want samen met vader Johan en moeder Marja was hij snel present op het Leekstervoetbalfeest. De 22 jarige voetballer was er dus al vroeg bij en is nu een van de smaakmakers van het 28e Leekstervoetbalgala. Iets waar het eerder in het toernooi niet naar uitzag want, Grutte Pier’ raakte geblesseerd. Niet een klein beetje maar echt geblesseerd. Het zag er daarom niet goed uit voor de man die wilde vlammen, die wilde scoren kortom die voor de eerste plaats ging.

Een deceptie volgde maar zie daar tijdens de tweede ronde was Enrico Wardenier weer van de partij. Wat blessure, niets blessure we gaan voor de winst en daar moet alles voor wijken. Een mentaliteit die past bij de persoon waar hij zijn bijnaam aan te danken heeft. Want de echte, Grutte Pier’ ging ook door muren om zijn doel te bereiken en dat is wat deze. Grutte Pier’ ook doet.

Alles voor dat ene doel, met je team als eerste eindigen op het Leekstervoetbalgala. Niets gepiep maar, gewoon’ vol gas op weg naar de top. Waar de een uitblinkt in truckjes, slimmigheden en kanonskogels is Enrico een allrounder. Iemand dat alles beheerst wat een voetballer moet hebben en dat het vele publiek in Leek ook dit jaar weer laat zien.

Hij zal zaterdag willen vlammen, zo scherp als een mes door de vijandelijke linies willen sluipen, vloeken als een tegenstander scoort en juichen als hij of zijn teamgenoten scoort. Want Enrico Wardenier gaat maar voor een ding, dat de beker mee gaat naar  Hoogkerk.