Tweede ronde A-toernooi Leekstervoetbalgala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag 4 januari gaat de tweede ronde van het A-toernooi van het 28e Leekstervoetbalgala van start. Tweeëndertig teams voor een plaats bij de laatste zestien. Om 16 uur zal een start worden gemaakt met de duels in poule P en Q. In poule P komen VAKO, CSVH, Zuidlaren zaterdag en TLC zaterdag in actie en in poule Q zal het publiek de verrichtingen van Marum, de Griffioen, DIO Oosterwolde en Pelikaan S kunnen aanschouwen.

LVG 365101h


Poule P


VAKO heeft in Patrick Steenbergen de topschutter van het A-toernooi in huis en dat maakt de ploeg uit Vries tot een belangrijke kandidaat voor het bereiken van de kwartfinales. De equipe van Egbert Darwinkel begon in zijn eerste poulewedstrijd met een nederlaag tegen DIO Oosterwolde maar herstelde zich fantastisch door zijn overige poulewedstrijden zeer overtuigend te winnen. De, derby’ tegen Actief voelde voor de Vriezenaren helemaal als slagroom op de taart want met een 7-1 zege tegen Actief kun je in Vries wel mee thuiskomen.  Voor CSVH staat ook bij het rijtje favorieten maar de zaterdagclub uit Hoogkerk heeft een stevige aderlating ondergaan door het wegvallen van Enrico Wardenier. In het duel tegen Pelikaan S raakte Wardenier zwaar geblessseerd wat betekende dat het exit toernooi voor ,Grutte Pier’ werd. Zijn ploeggenoten wonnen vervolgens tegen Gomos maar lieten tegen Oerterp twee punten liggen. Door de ruime 11-0 winst tegen Peize werden de Hoogkerkers t achter Pelikaan S tweede in de poule. Zuidlaren-zaterdag werd ook eerste in in de poule en liet daar Marum, achter zich. Zuidlaren won drie van de vier wedstrijden en mag dus als een ploeg gezien worden die de halve finale kan bereiken. Dat laatste zal voor TLC-zaterdag nog een zware dobber worden want die ploeg kwam als een van de vier beste nummers drie in de tweede ronde terecht. De zaterdagtak van de fusieclub sleepte zeven punten uit het vuur wat dus voldoende was om zaterdag zijn opwachting te mogen maken.

Poule Q

Pelikaan S bereikte de tweede ronde door te winnen drie van de vier duels in zijn poule te winnen. De ploeg zal het in de tweede ronde zonder Yoshua St. Juste moeten doen en ook is het nog niet zeker of Handrit Hoxhaj fit genoeg is om aan de tweede ronde te beginnen. Hoxhaj raakte in het verloren duel tegen GOMOS geblesseerd aan zijn enkel en gezien de pijn die de ,Leeuw van Oostwold’ had zag dat er op dat moment niet goed uit. Voor het toernooi zou het ongelofelijk jammer zijn dat naast Wardenier, St, Juste ook Hoxhaj niet van de partij zou zijn want dat type speler mogen we met recht het predikaat, smaakmaker’ geven.

Harke Kalfsbeek was  er in de poulewedstrijden  niet bij voor Marum en dat zorgde voor een moeizaam begin van de tweedeklasser. De eerste twee duels eindigde in een gelijkspel maar door een 6-0 zege op Zevenhuizen en een 1-0 overwinning tegen Surhuisterveen werd de tweede ronde uiteindelijk toch nog betrekkelijk eenvoudig bereikt. De derde ploeg in poule Q is De Griffioen dat zich als een van de beste nummers drie ook voor de tweede ronde wist te plaatsen. Twee overwinningen, tegen Veenhuizen en De Wilper Boys, waren voldoende voor de vierdeklasser om ook zaterdag weer in aktie te komen. Dat laatste geldt ook voor debutant DIO Oosterwolde dat evenveel punten behaalde dan VAKO maar door een iets minder doelsaldo naar een tweede plaats werd verwezen.   

Deze twee poules zullen tussen 16.00 en 19.00 uur de strijd met elkaar aanbinden en waarbij de wedstrijden VAKO-CSVH en Pelikaan S-Marum als de topduels mogen worden gezien.