Het ,beker-mysterie' rond Usquert

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Er hangt op dit moment een mysterieuze mistbank boven de voetbalvereniging Usquert. De vijfdeklasser is namelijk niet ingedeeld in het bekertoernooi wat de KNVB jaarlijks voor zijn leden, wat de verenigingen immers zijn, organiseert.
usquert
Een situatie die tot grote paniek leidde want er waren veel clubs die Usquert wel graag in de poule wilden hebben. De Usquerders hadden er ook wel zin in want nadat het vorig seizoen een duel in de competitie won, waardoor in het dorp een week lang de kroegen tot diep in de nacht open waren, wil men dit seizoen deze stijgende lijn graag doortrekken.

De KNVB-beker was natuurlijk een mooie opstart voor de snode plannen van Usquert maar toen de indeling bekend werd waren alle verenigingen aanwezig behalve het, sterrenensemble’ van trainer René de Vries. Paniek alom in voetballand wonderland want waar was het zwart witte team Nergens te bekennen en wat er toe leidde dat er door clubs naar de KNVB, de bond die een antwoord weet op alle vragen en problemen, werd gebeld met de vraag, waar zijn onze vrienden uit Usquert.

Het antwoord van de dienstdoende medewerker was duidelijk, Usquert heeft zich niet opgegeven voor het bekertoernooi. Een helder antwoord maar dat was niet het verhaal wat ik had gehoord. Dat was namelijk heel anders zo werd mij zondagmiddag in Usquert nog een keer bevestigd.

Usquert was in het seizoen 2012-2013 een beetje, stout’ geweest in het bekertoernooi en daarom waren ze door de KNVB voor een jaar uitgesloten. Dat was het verhaal wat ik uit betrouwbare hoorde en waarvan ik denk, dat zuigt iemand niet uit zijn linker of rechter duim.

Het mooie is dan, en waar ik niet verbaasd over ben, dat Pietje niet weet wat Jantje bij de KNVB doet. Die conclusie mag je trekken als een vereniging die Usquert wel in de poule wilde te horen krijgt, Usquert heeft zich niet aangemeld.

Als je dat hoort dan denk je toch wie is er nou gek geworden in Heerenveen. Ik neem toch aan dat de beslissing om Usquert een jaar te schorsen voor het bekertoernooi breed gedragen wordt en men vervolgens per wandelende tak, postduif of mail dit besluit naar elkaar toe gecommuniceerd heeft.

Maar geen Usquert in de beker dus wat een beslissing is die niet meer teruggedraaid zal worden want er is namelijk ook een praktisch probleem. De selectie van Usquert zet pas op 18 augustus weer voet op Hollandse bodem na trainingskampen op locaties waar het voor de gemiddelde amateurvoetballer goed toeven is. Trainingskampen in een voorbereiding die er toe bij moet dragen dat het puntentotaal in het seizoen 2013-2014 wel een positieve balans zal geven maar waar het spelen van een paar ,lullige' bekerduelletjes nu niet meer in past .