Zaterdag 3C een uit de categorie ,Poule des doods'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB heeft voor de A-Categorie de indelingen bekend gemaakt en de komende weken zal Puurvoetbalonline de diverse competities speciaal belichten. Wie zijn de favorieten voor de titel en wat zijn de clubs die het moeilijk gaan krijgen richting klassenbehoud. Wie heeft zich behoorlijk versterkt of waar zag men een groot aantal spelers van het sportcomplex aflopen zijn onderwerpen die aan de orde zullen komen in de voorbeschouwing op het seizoen 2013-2014.
                      logopvo
De derde klasse C van het zaterdagvoetbal is een klasse uit de categorie, poule des doods’. Deze week had ik een interview met een oud-voetballer en samen zagen we het lijstje van verenigingen die in de derde klasse C ingedeeld. We kwamen tot de conclusie dat het een poule is waarin op voorhand geen peil op te trekken is omdat er in ieder geval een redelijk aantal derby’s op het programma zullen staan. Een van de ploegen die in deze klasse uitkomt, is SJS uit Stadskanaal waar oud-prof Harris Huizingh trainer is. Huizingh zag wat spelers vertrekken maar mocht ook enkele nieuwelingen verwelkomen zoals Mauricio Plat( Wildervank A); Richard Veldhuis( Nieuw-Buinen); Kay Rijkens, Youri Hofman en Bart Caspers(eigen jeugd). Geen spectaculaire wijzigingen voor het vorig seizoen op een achtste plaats geëindigde SJS. Dat geldt trouwens voor de meeste verenigingen in deze klasse want wat dat betreft is de, gekkigheid’, dat er vrachtwagens vol spelers naar andere verenigingen vertrekken wel een beetje afgelopen. Wat dat betreft zei De Heracliden-trainer Jeroen de Munck het enkele weken nog treffend. ‘Bij ons verandert er voor het tweede opeenvolgende seizoen helemaal niets op het gebied van komende of vertrekkende spelers. Dat vind ik gewoon mooi dat er verenigingen zijn waar de spelers liefde voor hun club hebben. Ik heb wat dat betreft niets met bij elkaar gescharrelde selecties die vervolgens geen band met hun eigen achterban hebben.”

Tot een echte favoriet in 3C kom ik verder niet hoewel Appingedam, Gorecht, De Heracliden, Glimmen en Lycurgus op zeker bovenin mee gaan draaien. Verder verwacht ik wat van De Fivel waar in mijn beleving mooie dingen staan te gebeuren. De andere verenigingen in het gebied van de Ommelander Courant moeten zich zeker kunnen handhaven waarbij het ongelofelijk jammer is dat ook FC LEO niet in deze poule is terecht is gekomen. Maar ondanks dat is een ding duidelijk, zaterdag 3C is een poule waar het alle kanten op kan met niet echt een uitgesproken favoriet voor de titel.