Geen ,makkie' voor FC Grootegast en een ,cadeautje' van de buren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De reguliere competitie zit er voor de standaardteams in de zaterdag en zondagcompetities op zodat we ons volledig kunnen richten op de nacompetitie. Een nacompetitie waarin vreugde en verdriet weer dicht bij elkaar zullen liggen in duels waarbij we uiteindelijk winnaars en verliezers te zien zullen krijgen.
Grootegast
FC Grootegast treft geen, makkie’ in de nacompetitie met Pesse dat in de vierde klasse C de tweede periode wist te winnen. De Drenten eindigden in de reguliere competitie verder ook nog eens op de derde plaats wat betekent dat Pesse een prima seizoen achter de rug heeft. Dat heeft FC Grootegast echter ook waarbij de ploeg van trainer Marcel Poll het geluk had dat het in de derde periode twee ploegen boven zich had, Appingedam en De Fivel, die beide al een periode op zak hadden. Doordat FC Grootegast zijn laatste wedstrijd in Appingedam tegen directe concurrent De Pelikanen winnend afsloot(0-2) werd de derde periode een prooi voor de ambitieuze vereniging. Het eerste duel tussen de twee vierdeklassers wordt zaterdag in Grootegast gespeeld waarna een week later de groenhemden richting Pesse gaan om daar samen uit te vechten wie van het volgend seizoen in de derde klasse mag proberen. Voor beide verenigingen zal het bereiken van de derde klasse een historisch feit worden want nog nooit eerder vertoonden beide clubs hun kunsten in de derde klasse.

DePelikanen

De Pelikanen krijgt ook een tegenstander uit 4C want Elim zal zaterdagmiddag rond 13.00 uur het Burg. Welleman Sportpark opkomen wandelen om half drie de eerste van twee duels tegen De Pelikanen af te werken. De Pelikanen kregen het, cadeautje’, een plaats in de nacompetitie, van buurman Appingedam dat als kampioen zijn periodetitel mocht, weggeven’ aan de hoogst geklasseerde op de ranglijst. Daardoor staat zaterdag De Pelikanen-Elim op het programma waarin het voor Damsters zaak is om direct een goed resultaat neer te zetten tegen een team dat veel scoorde (72x) en maar weinig tegentreffers(37) hoefde te incasseren.