Een onberekenbare tegenstander en een duel met een pikant sausje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dinsdag 16 april staat er weer een inhaalronde op het programma met in 1E twee prachtige affiches met de duels Viboa-PKC’83 en CVVB-Oranje Nassau.

1366017072Nvb CVVB Oever Zwaluwen Bedum 01 04 13 0762  2

 Sander Roorda neemt het met CVVB op tegen Oranje Nassau

De voetballers van het eerste elftal van Viboa konden dit weekend genieten van een, weekendje-weg.nl’ want door het verdwijnen van Holwierde uit de eerste klasse waren de mannen van Marc van Meel namelijk vrij van competitieverplichtingen. Tegenstander PKC’83 mocht echter zaterdag wel de wei in en won het thuisduel tegen VEV’67 met 2-0. De stadjerders zijn door dit resultaat nog steeds niet uitgeschakeld voor een hoge klassering en zullen het Viboa dinsdagavond weleens knap lastig kunnen maken. De koploper won vorige week dinsdag de derby tegen CVVB met 3-0 en zou bij een zege tegen PKC uitstekende zaken doen richting de enige overgebleven concurrent, Drachtster Boys. Bij winst komen de Winsumers namelijk op twee punten voorsprong met een wedstrijd minder gespeeld dan de Friezen en dat zou richting de slotwedstrijden een prima uitgangspositie zijn. Maar met PKC’83 komt er dinsdagavond een onberekenbare tegenstander naar Winsum die ook dit seizoen weer een curve in de resultaten kent die vergelijking met een zware bergetappe in de Tour glansrijk kan doorstaan.

Enkele kilometers oostwaarts wordt op hetzelfde tijdstip CVVB-Oranje Nassau gespeeld en dat mag als een pikant duel gezien worden. Bij de Bedumers is dit seizoen Hans van der Ploeg hoofdtrainer en Van der Ploeg zal volgend seizoen bij Oranje Nassau de hoofdverantwoordelijke zijn. ON doet nog volop mee in de strijd om een plaats in de nacompetitie en CVVB heeft de punten nog hard nodig om zich definitief uit de gevarenzone te spelen. Zaterdag zat het CVVB eindelijk eens mee toen er in de laatste minuut nog een 3-3 gelijkspel uitrolde tegen Olde Veste ’54 maar een driepunter tegen ON zou er weleens voor kunnen zorgen dat het dinsdagavond nog lang gezellig in de kantine aan de Sportlaan kan zijn.