Winsum veur IBISS

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdag 1 juni staat het Groningse dorp Winsum volledig in het teken van, Winsum veur IBISS. In samenwerking met de, Stichting IBISS Foundation, en een aantal andere organisaties en instanties, zal een plaatselijke vriendenclub een grote inzamelingsactie houden voor een groot jeugd/sportproject in Rio de Janeiro: Favela Street.

1363432446Ncropped header2

IBISS is in Nederland bekend geworden door de Nederlander Nanko van Buuren die al een groot aantal jaren in de favela’s van Rio actief is in de strijd tegen de drugskartels. Kartels die kinderen gebruiken in hun strijd tegen elkaar en waar IBISS een zware strijd tegen voert.

Philip Veldhuis is namens de Stichting IBISS Foundation actief in een van de sloppenwijken van Rio. Onder de naam Favela Street organiseert hij, in nauwe samenwerking met IBISS straatvoetbaltoernooien voor en met jongeren in de moeilijkste wijken van Rio de Janeiro.

Daar is uiteraard geld voor nodig en vandaar het project, Winsum veur IBISS’ dat op zaterdag 1 juni 2013 het noord-Groninger dorp om zal toveren in een stukje Brazilië. Want alle activiteiten staan die dag in het teken van het Zuid Amerikaanse land waar in 2014 de wereldkampioenschappen voetbal worden gehouden.

Het programma zal overdag bestaan uit een voetbalclinic en een zeven tegen zeven toernooi waarna om 17.30 het feest zich verplaats naar het tot een heuse Copacabana omgetoverd centrum waar muziek en dans de boventoon zullen voeren. Een datum, 1 juni 2013, om in de agenda te zetten want het project, Winsum veur IBISS rekent op ons allemaal en komt binnenkort naar buiten met meer bijzonderheden voor dit prachtig spektakel t.b.v. het project Favela Street