Gaan voetballers Eenrum een record vestigen in Bekertoernooi?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de 144e keer wordt dit jaar de wereldberoemde Eenrumer Kermis georganiseerd. Een weekend vol festiviteiten, plezier en uiteraard voor velen het nodige bier.

Eenrum

Een weekend dat echter ook in het teken staat van het bekervoetbal waar ook de hoofdmacht van de plaatselijke voetbalvereniging voor aangemeld is uiteraard. Maar voetballen op de zondag van de Eenrumer Kermis is precies zo onmogelijk als dat Humberto Tan niet als een dwaze door het Holland Heineken House paradeert. Dat is namelijk ‘not done” in Eenrum omdat het sportpark omgetoverd is in een ‘droombaan” waar de grasbaancoureurs hun kunsten op vertonen. Daarnaast is ook het ‘Matinee’-gebeuren op de zondagmorgen een struikelblok voor het spelen van een voetbalwedstrijd op zondagmiddag wat betekent dat er geschoven moet worden in Eenrum.

Vaak werken tegenstanders wel mee wat nu echter dit jaar niet het geval is. Want Eenrum vroeg aan tegenstander THOS of men niet genegen was om op de vrijdagavond te spelen i.p.v. op de zondag. De club uit Beerta had daar echter geen trek in en waar natuurlijk niets tegen in te brengen is. Want programma is programma niet waar.

Wat THOS wel wilde, en wat ook gaat gebeuren zag ik op de site van Eenrum, op dinsdag 21 augustus spelen. Dat moest dan ook nog eens onder een bepaalde voorwaarde gebeuren en dat was dat het duel in Beerta gespeeld moest worden. Natuurlijk voldoet Eenrum aan dat verzoek want die willen alles, maar niet op zondag spelen. Er zullen ongetwijfeld stemmen opgaan die zeggen dat Eenrum zich beter niet had kunnen aanmelden wat natuurlijk een mening is. Siebrand Solinger kennende wil hij, net als alle andere trainers, de bekerduels gebruiken om met zijn ploeg in het ritme te komen voor de naderende competitie.

Aan de andere kant, een beetje zielig van THOS vind ik het wel want ook die club maakt mij niet wijs dat ze zelf weleens ergens een verzoek tot uitstel van een duel hebben ingediend. Maar Eenrum is akkoord gegaan met het ‘voorstel’ van THOS en zal daardoor waarschijnlijk een nieuw ‘record vestigen in het bekervoetbal.

Het worden nu namelijk drie uitwedstrijden in het bekertoernooi binnen zes dagen, voor de Eenrumers wat een stevige aanslag op de conditie zal betekenen. Want voordat men in Eenrum aan de ‘bekerweek’ begint spelen de Roodbaadjes op vrijdag 17 augustus tegen de buren uit Kloosterburen om op die manier een traditie in stand te houden Het eerste elftal voetbalt op de vrijdagavond tijdens het kermisweekend tegen een nader te bepalen tegenstander en wat THOS had kunnen zijn, maar wat Kloosterburen is geworden. Een mooi duel voor ‘Zweten in de provincie’ denk ik persoonlijk want Eenrum-Kloosterburen, vriendschappelijk, beker of competitie, het blijft een mooi affiche!!