Viboa een van de smaakmakers in 1E

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In de rubriek ‘Prietpraat” gaan we zoals gemeld de diverse competities onder de loep nemen richting tweede helft van het seizoen,

1329473272NGroep en pasfoto s 056

  Viboa een van de smaakmakers in de 1e helft van het seizoen in 1E

 Foto: www.viboa.nl

De kanshebbers, ploegen die het moeilijk hebben, alles zal aan bod komen waarbij Puurvoetbalonline uiteraard ook probeert om voetballers en trainers aan het woord te laten over de nog te verwachten prestaties van hun teams. We starten deze serie in de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal. HZVV staat in deze klasse een straatlengte voor maar opvallend is de uitstekende klassering van Viboa, dat op de tweede plaats terug te vinden is. Een tweede plaats die de Winsumers ook in de tweede periode innemen met 13 punten uit vijf wedstrijden. Een serie die perspectief biedt voor Viboa dat tenopzichte van nummer drie in de tweede periode, Trynwalden, een wedstrijd minder heeft gespeeld heeft dan de Friezen, die ook op 13 punten staan. Een andere club uit Groningen die het goed doet is Holwierde dat in de competitie op de derde plaats staat en ook in de tweede periode bovenin meedoet. Holwierde is ook de nieuwe club van Rolf de Boer die halverwege het seizoen bij CVVB vertrok. De Bedumers zijn terug te vinden op de 7e plaats maar hebben als enige ploeg in deze klasse nog maar 12 duels gespeeld. Hierdoor hebben de Bedumers nog alle kans om aan te sluiten bij de groep achter de gedoodverfde kampioenskandidaat HZVV. Leuk detail in deze is dat zaterdag de wedstrijd CVVB-Viboa op het programma staat met bij de Winsumers Hans van der Ploeg als trainer/coach op de bank. Van der Ploeg maakt volgend seizoen de overstap naar CVVB maar, mits de weergoden en de conditie van het hoofdveld in Bedum het toelaten uiteraard met drie punten voor Viboa huiswaarts willen keren.

Enkele treetjes lager komen we Grijpskerk tegen dat nog alle zeilen bij moet zetten om zich te handhaven in de eerste klasse waar de volgend seizoen bij Grijpskerk actief zijnde Henk Buikema uiteraard wel op hoopt. Maar dat geldt ook voor de naar Blauw Wit’34 vertrekkende Luitzen Nijboer die vanzelfsprekend niet met een degradatie op zijn CV afscheid van Grijpskerk wil nemen. De vijfde Groninger club, PKC, staat na een tegenvallend begin op een van de plaatsen waar het qua selectie hoort te staan namelijk in de top van de ranglijst. Door velen werd PKC als de kampioenskandidaat betiteld maar was na een matige start en een formidabel presterende HZVV al snel kansloos voor de titel. De conclusie is gerechtvaardigd dat Viboa een verrassend goed presterende smaakmaker is in de eerste klasse E is waar overigens boven en onderin nog van alles mogelijk is.