Voorbeschouwing weekend 9 en 10 oktober deel 1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 9 en 10 oktober staat wat mij betreft in het teken van de wedstrijden FC LEO-VVSV’09 (zaterdag) en op zondag Eenrum-Harkstede waarin ik in de rubriek Prietpraat  even op vooruitblik.

 


Het weekend van 9 en 10 oktober staat wat mij betreft in het teken van de wedstrijden FC LEO-VVSV’09 (zaterdag) en op zondag Eenrum-Harkstede waarin ik in de rubriek Prietpraat even op vooruitblik


 FCLeo                                                                                                    vvsv09

De wedstrijd op zaterdag 9 oktober tussen FC LEO en VVSV’09 kan gerust als een echte derby bestempeld worden die zaterdag extra zwaar beladen zal zijn. De Leensters hebben namelijk uit de eerste vijf duels twaalf punten behaald dit in tegenstelling tot de buren uit Ulrum/Zoutkamp die nog steeds geen enkel punt hebben behaald in de vierde klasse C.Je hoeft dan ook geen kenner te zijn om te snappen dat VVSV'09 van die nul af wil en FC LEO  plannen richting een eventuele periodetitel heeft.

FC LEO zag ik spelen in het duel tegen Scheemda en het team van Jaap van der Ploeg maakte vooral in de eerste helft een prima indruk en had met iets meer raffinement in de afwerking met de rust op een 2-0 voorsprong kunnen staan. Na de thee werden de bordjes echter verhangen zoals dat soms gezegd wordt en stond Scheemda binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Goaltjesdief Danny Blauw was ook in dit duel belangrijk voor de koploper uit Scheemda met een goal en een assist. Maar voor FC LEO betekende het een gemiste kans om tegen een van de kampioenskandidaten voor een stunt te zorgen. Toch hebben de Leensters niets te klagen want na de uitoverwinning in Winschoten tegen het tegenvallende WVV staan de oranjehemden keurig in de top van de ranglijst.

Dit geldt duidelijk niet voor VVSV’09 dat een stukje kwaliteit inleverde doordat Danny Beerda naar Aduard 2000 terugkeerde en Sjoerd Steegstra het wat het spelen in het eerste elftal ook welletjes vond. Door de versterkte promotieregeling zag VVSV’09 zich als de nummer negen in de nacompetitie terecht komen en doordat het daarin uitstekend presteerde promoveerde de ploeg van trainer Fokke Danhof naar de vierde klasse.

De resultaten geven aan dat de ploeg waarschijnlijk iets te licht zal zijn voor de vierde klasse volgens de trainer.

‘We zijn natuurlijk in twee jaar tijd opgeklommen van de zesde  naar de vierde en dat is misschien wel te snel gegaan. Met het vertrek van Danny en het stoppen van Sjoerd hebben we aan kwaliteit ingeboet blijkt nu we een vijftal wedstrijden onderweg zijn.

Dat kwaliteit inboeten heeft Jaap van der Ploeg geen last van want hij heeft een selectie tot zijn beschikking die naast jong ook redelijk wat talent bevat. Gert Jan van der Ploeg, Marco Rietema, Roelof Bolt en aanvoerder Mart Buikema zijn geen verkeerde voetballers om in een team te hebben.

Maar in een derby komen er andere belangen om de hoek kijken maar ook speelt de emotie een belangrijke rol.

VVSV’09 hoopt natuurlijk eindelijk zijn minimaal eerste punt te behalen en waar is dat nu mooier dan op het sportcomplex in Leens waar FC LEO uiteraard voor eigen publiek de buren een draai om de oren willen geven.