Omlandia bereidt zich voor op komst FC Groningen

Geschreven door Alfons Bergman op . Geplaatst in Prietpraat

Tweedeklasser Omlandia kruist op dinsdagavond 15 mei de degens met FC Groningen. In Ten Boer sluit de Eredivisionist het seizoen af met een oefenduel. Omlandia is erg trots om zowel gastheer als sparringpartner van de Trots van het Noorden te mogen zijn. Omlandia en FC Groningen trappen die avond om 19:00 uur af aan de Sportlaan in Ten Boer.


De wedstrijd wordt een mooie beproeving voor de spelers van Omlandia, waarvan sommige regelmatig op de tribune van het Noordlease Stadion plaatsnemen bij thuisduels van de FC. Rondom het duel is er ook aan de jeugdspelers van Omlandia gedacht. Een aantal van hen loopt mee in de line-up; een andere groep fungeert tijdens de wedstrijd als ballenjongen. Ook vindt er voorafgaand aan het duel - tussen 16:00 en 18:00 uur - een voetbalclinic plaats. Jeugdleden, die zich in groten getale hebben aangemeld, krijgen in deze clinic voetbaltips en -trucs van FC Groningen-trainers.

‘Organisatie is óók topsport’

‘De spelers en staf van Omlandia kijken al een tijdje uit naar deze wedstrijd. Zoiets maak je tenslotte niet zo vaak mee in je voetballoopbaan’, blikt Omlandia-voorzitter Johan Bos vooruit. ‘En neem ook van mij aan dat er door onze vrijwilligers vele uren zijn ingestoken om dit allemaal mogelijk te maken. Op zo’n korte termijn een wedstrijd als deze organiseren is eigenlijk óók topsport. Ik hoop dat veel voetballiefhebbers Ten Boer weten te vinden op 15 mei en hopelijk kunnen we uiteindelijk terugzien op een onvergetelijke avond’, besluit hij.

Entreeprijzen

Om de wedstrijd financieel mogelijk te maken zijn er verschillende toegangsprijzen vastgesteld. Kinderen tot en met achttien jaar betalen vier euro voor een entreekaartje en volwassenen betalen 7,50 euro voor een staanplaats langs de lijn. Ook zijn er tribunekaarten voor tien euro. Zo’n tribunekaart zal ook in combinatie met een VIP-arrangement worden aangeboden aan de sponsoren van Omlandia. Kaarten zijn vanaf dinsdag 1 mei in de voorverkoop te verkrijgen bij Coop Alma in Ten Boer en in de kantine van Omlandia tijdens openingstijden.