Kloosterburen-Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Puurvoetbalonline zal in aanloop naar de derby Kloosterburen- Eenrum die komende zondag gespeeld wordt extra aandacht aan dit duel besteden.

 

Puurvoetbalonline zal in aanloop naar de derby Kloosterburen- Eenrum die komende zondag gespeeld wordt extra aandacht aan dit duel besteden.

 fotokloosterburen

Eerste elftal v.v.Kloosterburen( foto Jan Gerdez)

 

Vorig seizoen werd de wedstrijd eindelijk weer gespeeld in competitieverband en stonden er in Kloosterburen meer dan 350 toeschouwers langs de lijn. Derby, s zijn altijd speciaal en dat geldt zeker voor Kloosterburen-Eenrum en omgekeerd. Nostalgische gevoelens komen dan bij velen bovendrijven wat ook op mij van toepassing is. Voor zowel Kloosterburen als Eenrum heb ik gevoetbald wat trouwens voor meerdere voetballers geldt. Harry Reitsma en Johan Huizer zijn er twee die ik mij zo direct voor de geest kan halen maar het zullen er ongetwijfeld meer zijn geweest. Johan Huizer beleefde van deze twee voetballers zijn beste jaren bij de v.v.Kloosterburen en was een rechterspits waar een linksback het nooit gemakkelijke middag tegen had. Bloedfanatiek en gezegend met een uitstekende traptechniek boezemde Johan het nodige ontzag in bij zijn tegenstanders. Op latere leeftijd had ik de eer om met hem samen te spelen in het roemruchte vierde elftal van Eenrum waar ook oud-eerste elftalspelers Johannes Lindenbergh, Wim Nubé. Jan Knol en Jack van Dijk in speelden. Een elftal dat stond als een huis en in die jaren ( rond 1995) steeds bovenin meedraaide in de competitie. Ook Harry Reitsma speelde in dat elftal die in zijn jeugdjaren in Eenrum voetbalde maar op latere leeftijd door werkzaamheden richting Drenthe trok en daar ook ging voetballen. Maar Noord-Groningen bleef toch trekken en na enkele jaren keerde hij dan ook weer terug en besloot weer voor Eenrum te gaan spelen. Zo heb ik ook met Harry ook nog enkele jaren op latere leeftijd voor de v.v Eenrum gevoetbald hoewel we beide in Kloosterburen woonden. Harry is van ons drieën de enige die nog voetbalt en wel in het derde van Kloosterburen en is als clubscheidsrechter binnen de vereniging nog zeer actief. Ook bij het, kermisduel” oud-Eenrum- oud-Kloosterburen die dit seizoen weer in ere hersteld werd was hij als arbiter van de partij. Dat snapte ik wel een beetje want Harry is ook geen verkeerde voor de derde helft en had wat dat deel van de wedstrijd betrof alle tijd van de wereld. Dat oud-Eenrum en oud-Kloosterburen het kermisduel nieuw leven in hebben geblazen tekent de sfeer tussen de beide verenigingen wel een beetje. Een sfeer van onderling respect maar wel de sportieve drive om de wedstrijd te willen winnen. En mochten de weersomstandigheden goed zijn dan zullen er ongetwijfeld weer velen langs de lijn staan die met en tegen elkaar hebben gevoetbald en zal er weer menig anekdote verteld worden. Prachtige verhalen over vroeger zullen dan weer te horen zijn op het sportpark Westerklooster tijdens de derby Kloosterburen-Eenrum waar in beide dorpen met spanning naar uitgekeken wordt.