Ezinge en SIOS bekeren dicht bij huis

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De kruitdampen van het seizoen 2016-2017 waren nog maar nauwelijks opgetrokken of alles en iedereen was al weer nieuwsgierig richting de competitie indeling en een klein beetje naar de poule-indeling voor het bekertoernooi. Een bekertoernooi wat door velen als het spelen van drie oefenduels wordt gezien waarbij men er soms toe besluit om het hele toernooi maar te laten voor wat het is.
logo
Waar sommige ploegen in het bekertoernooi voor standaardteams verre reizen mogen maken geldt dat duidelijk niet voor Ezinge. De ploeg, die zijn thuishaven in Feerwerd heeft, krijgt namelijk bezoek van buurtgenoten Aduard 2000 en OKVC en mag op bezoek bij de zaterdagtak van VVK. Dat zijn leuke berichten voor de vijfde klasser die als het een beetje meezit, mag rekenen op een redelijke publieke belangstelling bij zijn twee thuiswedstrijden in het bekertoernooi en voor zijn uitduel ook bijna de fiets kan pakken. Of de Ezingers kans maken om een ronde verder te komen is een ander verhaal want met een derdeklasser, Aduard, en een vierdeklasser, OKVC, in je poule ben je natuurlijk niet de grote favoriet om door te gaan naar de volgende ronde. Maar over dat fenomeen, de zin en onzin van de ‘loting’ qua poule-indeling, is al genoeg gezegd dus daar laten we het nu maar bij. Maar een ding is zeker in poule 28, alle vier de clubs hebben hun bekerwedstijden lekker dicht bij huis.

Wie ook alles dichtbij huis heeft is SIOS uit Sauwerd. De mannen van Willem Kluin gaan namelijk op zaterdag 2 september op bezoek bij de zaterdagtak van Helpman dat uit de derde klasse is gedegradeerd. Een week later ontvangt SIOS vervolgens derdeklasser HFC’15 en weer een week later, op 16 september, gaat het op bezoek bij vijfdeklasser Velocitas wat nu al door enkele ‘kenners’ als de kampioen in zaterdag 5D wordt gezien. Kortom een pittige poule voor de formatie uit Sauwerd die de laatste jaren echter heeft bewezen dat het in het bekertoernooi niet vies van een stunt is. Maar of dat ook deze keer gaat lukken is maar de vraag want alle drie de tegenstanders dragen wel de omschrijving ‘lastig te bespelen’ mee.