Oude bekende voor SV Bedum en Warffum en VVSV'09 'benadeeld'.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De kruitdampen van het seizoen 2016-2017 waren nog maar nauwelijks opgetrokken of alles en iedereen was al weer nieuwsgierig richting de competitie indeling en een klein beetje naar de poule-indeling voor het bekertoernooi. Een bekertoernooi wat door velen als het spelen van drie oefenduels wordt gezien waarbij men er soms toe besluit om het hele toernooi maar te laten voor wat het is.
logo
Warffum en SV Bedum-zondag komen in het bekertoernooi twee bekenden tegen. Op zondag 3 september spelen de mannen van Simon Bos namelijk hun eerste bekerduel tegen SV Bedum. Dit betreft een uitwedstrijd tegen de kersverse vierdeklasser en wat voor SV Bedum-trainer Abel Darwinkel zijn eerste officiële wedstrijd met de Bedumers zal zijn. Waar de Warffumers een week later derdeklasser FC Lewenborg op bezoekt krijgen gaan de paarshemden op bezoek bij Farmsum dat vorig seizoen nog bij Warffum en SV Bedum in de competitie zat. Op zondag 17 september worden dan vervolgens de laatste poulewedstrijden gespeeld en gaat Warffum op bezoek bij Farmsum en krijgt SV Bedum bezoek van FC Lewenborg. Op papier voor zowel Warffum als SV Bedum twee leuke wedstrijden om te zien waar je als ploeg een week voor de start van de competitie staat. Maar of dat ook voor Warffum geldt, is nog maar afwachten want een mooie uitspraak van Warffum-trainer Simon Bos was vorig seizoen: ‘Tegenstanders zoals Farmsum halen bij ons het slechtste naar boven.” Dat klopt want het thuisduel, dat door een zichzelf vreselijk belangrijk vindende arbiter vorig seizoen in twee bedrijven werd afgewerkt, was inderdaad niet om aan te gluren. Iets wat tijdens de return in Farmsum niet veel beter was geweest zo vertelde Simon Bos toen. Maar een nieuwe ronde geeft nieuwe kansen voor ook Warffum, dat echter zal weten dat de favorietenrol meer bij de derdeklasser uit Groningen of SV Bedum zal liggen.

VVSV’09 gaat niet alleen in de competitie op de Friese tour. De Ulrumers komen ook in het bekertoernooi drie opponenten uit Friesland tegen. Voor VVSV’09 begint het bekeravontuur direct met een pittige tegenstander. De formatie van trainer Jaap van der Ploeg gaat namelijk op 2 september op bezoek bij derdeklasser Anjum. Een week later, op 9 september komt vijfdeklasser Noordbergum naar Ulrum en weer een week later gaan de Ulrumers naar vierdeklasser Oostergo voor de derde poulewedstrijd. Na deze drie poulewedstrijden zit het bekertoernooi er normaal gesproken op voor VVSV’09 en waar de KNVB ook een handje bij helpt. Want hoe vreemd is het dat een vijfdeklasser twee zware uitduels voor zijn kiezen krijgt en een derdeklasser twee keer thuis mag spelen. Het is al vaker gezegd, en daarom zijn er verenigingen die niet eens aan het bekertoernooi willen meedoen, iets meer interesse van de KNVB in het eigen bekertoernooi zou mooi zijn. Maar daar heeft VVSV’09 dus niks aan want die mogen op bezoek bij en een derde en een vierdeklasser. Was dit andersom geweest dan was er misschien nog een beetje publiek op de duels afgekomen maar nu zullen ook in Friesland deze twee duels ‘1 ½ man en een verdwaalde Lama trekken.