REGISTRATIE ONTVANGEN GELE KAARTEN

Geschreven door Theo Hilbert op . Geplaatst in Prietpraat

Via een van mijn volgers op de sociale media, Theo Hilbert, kreeg ik onderstaand artikel toegestuurd. Een artikel over de straffen en procedures bij gele en rode kaarten waar Theo onderstaande gegevens over opzocht.


image 2017 02 14

Er wordt mij wel gevraagd naar de registratie van ontvangen gele kaarten. Ik heb dat even opgezocht en ik vind het volgende:

Gele/rode kaart ontvangen in de A- categorie Amateurvoetbal:
Waarschuwing/gele kaart:  Een spelers die een spelbederf- of een licht gewelddadige overtreding maakt ontvangt van de scheidsrechter een officiële waarschuwing: de gele kaart. Hiervan wordt melding gemaakt op het wedstrijdformulier. Bij twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt een veldverwijdering. Twee keer geel = rood.
De tuchtcommissie amateurvoetbal registreert alle overtredingen. Een speler die herhaaldelijk overtredingen begaat in één seizoen, wordt (strenger) bestraft.

Staffel gele kaarten
Aantal registraties Aantal wedstrijden uitsluiting

1 0

2 0

3 0

4 1

5 1

6 1

7 1

8 1

9 1

10 1

11 2 en vervolgens steeds 2

Vierde tot en met tiende registratie
Iedere vierde tot en met tiende registratie die een speler krijgt binnen de registratieperiode van één seizoen in een categorie, heeft één wedstrijd uitsluiting tot gevolg voor de betrokken speler.

Elfde en volgende registratie
Een binnen één seizoen in een categorie geregistreerde elfde en volgende registratie levert elk een uitsluiting op van twee wedstrijden.
Twee waarschuwingen in dezelfde wedstrijd
Twee waarschuwingen aan dezelfde speler in één wedstrijd, waarbij de speler van het speelveld wordt gezonden, resulteren – als de tuchtcommissie beide waarschuwingen als zodanig accepteert – in twee registraties in de desbetreffende categorie.
Onder wedstrijden wordt verstaan Bindende (en uitgespeelde) competitie- en bekerwedstrijden van de KNVB.