Winsum VR1 wint verdiend van Asser Boys VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Prietpraat

Winsum VR1 wint verdiend van Asser Boys VR1

De vrouwen van Asser Boys VR1 begonnen afgelopen zaterdag sterk aan de uitwedstrijd tegen Winsum VR1. Winsum had moeite met de vaardig combinerende tegenstander, zonder dat dit gevaarlijke situaties opleverde voor het doel van Winsum keeper Willisa Scholtens.

 door: Paul de Vries.
Winsum was onzuiver in de passing en langdurig balbezit was een uitzondering. Een eerste mogelijkheid voor Winsum kwam pas na 10 minuten, toen Chantal Streppel een kans had voor een schot maar niet goed timede en de bal niet juist raakte. Na 18 minuten kopte Melinda Hilbelink een hoekschop van Alieke Tuin van de rechterkant goed op doel, maar de bal werd vlak voor de doellijn door een verdediger van Asser Boys gekeerd. Winsum kreeg wat meer vat op de wedstrijd, maar van controle over het spel was nog geen sprake. Na 20 minuten kreeg Asser Boys hun beste kans van de 1e helft, maar zoals altijd stond keeper Willisa Scholtens van Winsum weer knap te keepen en hield ze haar doel schoon. Er ontstonden steeds meer mogelijkheden en kansen voor Winsum, maar men was (nog) niet scherp in de afronding. In de 35e minuut was het dan eindelijk wel raak. Alieke Tuin leverde, na een goede actie op links, een strakke lage voorzet af richting het doel van Asser Boys. Chantal Streppel wist goed voor haar verdediger te komen en schoot vanaf 6 meter de bal knap achter de Asser keeper (1-0). Een paar minuten later schoot Anouk Uil van Winsum, na een steekballetje van Chantal Streppel, de bal net voorlangs het doel en vlak voor rust had Chantal Streppel de 2-0 op haar schoen, toen ze 1 op 1 met de keeper de bal nonchalant naast schoot, omdat ze er vanuit ging dat ze voor buitenspel teruggefloten zou worden (wat dus niet gebeurde). Zo bleef het tot aan de rust 1-0. Was het veldspel van Asser Boys misschien wel wat beter verzorgd zonder tot weinig echt uitgespeelde kansen te komen, op basis van het aantal, dat Winsum had gecreëerd was de ruststand een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

In de eerste 20 minuten na rust was Winsum messcherp in haar acties. Er werd vol op de aanval gespeeld en de verdediging van Asser Boys stond continu onder druk. Dit leidde tot het doldwaze kwartiertje van de Winsumse spitsen Alieke Tuin en Chantal Streppel. Tussen de 46e en 61e minuut bediende Alieke Tuin, na enkele mooi passeracties en evenzovele goede voorzetten, drie maal op rij Chantal Streppel. Zij was nu wel meedogenloos in de afwerking en dat betekende een loepzuivere hattrick en tevens haar 16e, 17e en 18e competitiedoelpunt. Belangrijk in die fase was dat de achterhoede van Winsum “hoog op” durfde te spelen, waardoor afvallende ballen nu wel een prooi werd voor het middenveld, waardoor de voorhoede constant gevoed kon worden met goede passing vanuit de achterliggende 2 linies.
In de 74e minuut kon Asser Boys wat terug doen (4-1), maar de meeste kansen bleven voor Winsum. Chantal Streppel en Alieke Tuin kwamen oog in oog met de keeper van Asser Boys, maar gescoord werd er niet meer. Aan Winsumse kant werd Jolien Dijk gewisseld voor Minke Lakens en Annick de Vries voor Saskia Bakker. Het laatste vermeldingswaardige moment van de wedstrijd was in de 89e minuut, toen Anouk Uil van Winsum een applauswissel kreeg en door een erehaag van medespelers het veld verliet. Zij gaat de komende 6 maanden de wereld bereizen en zal pas begin augustus weer beschikbaar zijn.

Terwijl het sombere weer vroeger dan normaal de naderende avond uitnodigde om een deken van duisternis over het veld te leggen, vond de soepel leidende scheidsrechter John Kamstra het welletjes en floot voor de winterstop. Met een verdiende 4-1 overwinning konden de vrouwen uit Winsum terugkijken op een goede eerste competitiehelft. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en er slechts 1 verloren (van koploper ACV). Met 30 punten staat Winsum op een prima 2de plaats op de ranglijst en in de 2de periode (met nog 2 wedstrijden te gaan die staan gepland in februari) op een gedeelde 1e plaats samen met ACV.