Grijze muis dreigt in Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog twee volledige speelronden te gaan wat het amateurvoetbal betreft en het is winterstop. Voor sommige clubs betekent dat eindelijk winterstop en een ander zal denken, we zitten in een leuke ‘flow’ dus laten we maar doorspelen. Maar zo werkt dat niet want de maand december kent op een gegeven moment andere prioriteiten. Daar is in het komend weekend echter nog geen sprake van want in de voorlaatste volledige speelronde staat er voor Warffum op zondag een cruciaal duel op het programma,

In zijn laatste vijf competitieduels wist Warffum maar vier punten te scoren zodat er gesproken mag worden over een vormcrisis. Want tot aan de eerste inhaalronde in het weekend van 22 en 23 oktober deed Warffum nog volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen. Uit de vijf gespeelde duels pakten de geelhemden toen namelijk 12 punten. Dat is een enorm verschil met na de ‘break’ en die Warffum even heeft teruggeworpen om de strijd om de strijd om een plaats bij de top 3. Een strijd die echter nog niet gestreden is want in zondag 5D is namelijk nog van alles mogelijk. Iedereen kan in deze klasse van iedereen winnen hoorde ik dit weekend iemand zeggen en dat klopt. Dat laten de uitslagen iedere week weer zien en wat deze ‘kelder-competitie’ ook zo leuk maakt.

Zondag moet Warffum echter absoluut van Farmsum winnen wil het bovenin mee blijven doen. Een klus die, gezien het verlies van zondag tegen rode lantaarndrager Yde de Punt, een stevige gaat worden. Het loopt namelijk even niet bij de thuisploeg die het moet opnemen tegen een Farmsum dat zondag met 3-1 van Woltersum wist te winnen. De ploeg uit Farmsum staat door dat resultaat nu op 5 punten uit elf wedstrijden. Dat betekent dat de bezoekers niet tot de hoogvliegers in 5D behoren maar het zondag een ploeg uit vorm wel lastig kunnen maken. En dat zal Warffum moeten proberen te voorkomen wil men niet al voor de winterstop als een grijze muis door een verder zeer vermakelijke competitie heen moeten kruipen.