Voetbalclubs worstelen met wetgeving bij contractverlening

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Wet Werk en Zekerheid blijft ook voor voetbalclubs voor problemen zorgen. Clubs hebben door deze wet moeite om het contract met trainers na twee seizoenen te verlengen. De Wet Werk en Zekerheid bepaalt namelijk dat na drie arbeidsovereenkomsten binnen 24 maanden de aanstelling van een trainer omgezet wordt in een vast dienstverband. Dit brengt verplichtingen en financiële risico’s met zich mee die veel clubs liever niet willen dragen.Afbeeldingsresultaat voor FOTO CONTRACT
De nieuwe wet heeft er voor gezorgd dat meer trainers in vaste dienst zijn gekomen bij hun club. Maar er zijn ook steeds meer clubs die besluiten om na twee seizoenen te stoppen met hun trainer.
Elke trainer die op jaarbasis meer krijgt dan de belastingvrije vrijwilligersvergoeding van 1.500 euro heeft in feite al een dienstverband. Voor deze trainers is dan ook de Wet Werk en Zekerheid van toepassing. Wanneer een trainer bijvoorbeeld 24 maanden of langer in dienst is geweest bij een club en het bestuur besluit om de samenwerking te beëindigen dan heeft een trainer recht op een transitievergoeding. Maar ook bij langdurige ziekte heeft een trainer bij een vaste aanstelling recht op een loondoorbetaling tot maximaal twee jaar.

Bron: www.tweenul.nl