De ‘jonkies’ tegen de ouderen in Uithuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog twee volledige speelronden te gaan wat het amateurvoetbal betreft en het is winterstop. Voor sommige clubs betekent dat eindelijk winterstop en een ander zal denken, we zitten in een leuke ‘flow’ dus laten we maar doorspelen. Maar zo werkt dat niet want de maand december kent op een gegeven moment andere prioriteiten. Daar is dit het komend weekend echter nog geen sprake van want in de voorlaatste volledige speelronde staan er in 5B een aantal interessante wedstrijden op het programma.
logo
Waar medekoploper Stedum op bezoek gaat bij Westerlee ontvangt Noordpool GVAV Rapiditas. Twee duels die weleens belangrijk kunnen zijn voor de stand op de ranglijst. Op dit moment staan Noordpool, Oosterparkers en Stedum alle drie op 25 punten uit elf wedstrijden. Een beter doelsaldo van Noordpool zorgt dat de formatie van trainer Jur Smit aan de leiding gaat in 5B maar wat direct betekent dat Noordpool zich zaterdag niks kan veroorloven wat natuurlijk ook geldt voor Stedum en Oosterparkers. Want op het vinkentouw zit Westerlee dat uit zijn elf duels 22 punten wist te scoren. Waar de Stedumers dus op bezoek gaan, Oosterparkers naar Meedhuizen afreist krijgt Noordpool met GVAV Rapiditas op bezoek die echt moet winnen om aansluiting met de bovenste vijf ploegen niet te verliezen. Waar Noordpool zaterdag met 0-6 bij TEO won wisten GVAV zaterdag met 5- 1 te winnen van complex-genoot DIO Groningen.

In GVAV Rapiditas treft Noordpool wel een wisselvallige ploeg want op zaterdag 12 november was Wagenborger Boys nog met 2-0 te sterk voor de stadjers. Wat dat betreft is de thuisploeg zaterdag wel favoriet tegen een GVAV Rapiditas waar de gemiddelde leeftijd aanmerkelijk hoger ligt dan bij de ploeg uit Uithuizen