In Warffum staan grote belangen op het spel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend hebben we een bescheiden programma op de Noord Groninger voetbalvelden. Naast een drietal bekerduels worden er namelijk verder alleen maar inhaalwedstrijden gespeeld
logo
Een van de wedstrijden die dit weekend op het programma staat is het duel Warffum-Blauw Geel’ 15. Een duel dat eerder gepland stond voor zondag 16 oktober. Maar drie dagen eerder overleed oud-voorzitter en toen nog teamleider Jaap Zuidema waarop het duel uiteraard werd uitgesteld. Na 13 oktober speelde Warffum vervolgens drie competitieduels. De ploeg van trainer Simon Bos verloor uit van Eenrum, won thuis van Woltersum en speelde zondag thuis gelijk tegen SV Bedum. De gasten speelden in dezelfde periode twee competitiewedstrijden en oefenden twee keer. Op 30 oktober werd thuis met 3-2 van VVK gewonnen en zondag was de ploeg te sterk voor Yde de Punt.

Voor beide teams staat zondag in het teken van de grote belangen die op het spel. Wanneer de geelhemden verliezen valt de ploeg namelijk wat terug richting de middenmoot en wanneer de gasten verliezen zal vooral Harkstede blij zijn. Die ploeg zal dan nog wat rianter aan de leiding komen in een echt knotsgekke competitie waarin bijna iedereen van iedereen kan winnen.

Het duel Warffum-Blauw Geel’15 is al negen keer eerder gespeeld waar de thuisploeg er 6 van won. Een keer wonnen de gasten en twee keer eindigde het duel in een onbeslist. Vorig seizoen was de laatste editie en die eindigde in een 0-4 overwinning voor de gasten die gezien hun vorm van de laatste weken op papier licht favoriet zijn.