Kloosterburen-Eenrum: Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De PR-machine draait al enkele weken want de derby zit er aan te komen. Een derby die sinds het seizoen 2011-2012 niet meer op het programma heeft gestaan. Want zondag staat dé derby van de Gemeente De Marne eindelijk weer op het programma.


                       
In Zoutkamp en Ulrum zullen ze er anders over denken maar dé derby van de Gemeente De Marne is natuurlijk het duel tussen Kloosterburen en Eenrum. Want de ‘clash’ tussen de wit en roodhemden stond in het verleden al zo vaak op het programma dat Zeester en VVSV’09 daar nooit in de buurt van gaan komen. Een echte derby mag dit duel zeker genoemd worden. Want zondag in Kloosterburen, en later in het seizoen in Eenrum, gaat het namelijk niet alleen om de drie punten. Er komt namelijk nog wel een beetje meer bij kijken in dit duel tussen Kloosterburen en Eenrum. Zo verloren beide teams zondag hun duels. Kloosterburen ging  in Groningen met 7-0 onderuit tegen VVK en Eenrum kende een moeilijke middag tegen Tynaarlo wat de roodbaadjes een 3-1 nederlaag opleverde. Dat vraagt in beide kampen om revanche want willen beide teams bovenin mee blijven doen dan moet er zondag gewonnen worden. Verder heeft het duel als speciaal tintje dat zowel Kloosterburen-trainer Pieter Oosterhuis als Eenrum-trainer Ronald Bouwman woonachtig in Ten Boer zijn. En als trainer van een dorpsgenoot verliezen wil je niet meemaken.

Kloosterburen-Eenrum, een mooi affiche waar zelfs de FIFA en KNVB rekening mee hebben gehouden. Want gelukkig voor de voetballiefhebbers in de Gemeente De Marne en omstreken hoeft er zondagmiddag niet gekozen te worden. Door de interlandperiode is er namelijk geen eredivisie-programma en speelt Oranje zondag om 18.00 uur het uitduel tegen het lastige Luxemburg. Dus geen probleem voor de voetballiefhebber om zondagmiddag naar sportpark Westerklooster te komen voor een derby die ook als een vorm van een reünie gezien mag worden. Want precies eender dan in eerdere edities zullen er ook nu weer oud-spelers en trainers aanwezig zijn. Iets wat altijd weer voor een bijzondere sfeer zorgt bij een derby die zondag sportief gezien grote belangen kent. Eenrum staat op dit moment op een vijfde plaats en Kloosterburen neemt een zevende plaats in. Beide teams hebben acht duels gespeeld waarin de gasten 16 punten behaalden en de thuisploeg een punt minder. Op papier is er nog niets aan de hand voor beide teams, maar wat in de praktijk even anders ligt. Zondag 5D is een knotsgekke competitie waarin al de meeste vreemde uitslagen de revue zijn gepasseerd. Maar in alle redelijk mogen we verwachten dat Harkstede, tegen Farmsum, en Blauw Geel’15, tegen Yde de Punt, geen steekjes laten vallen. Daarnaast doet Warffum het met 15 punten uit 7 wedstrijden ook nog eens prima en wordt ook VVK terug aan het ‘front’ verwacht. Dat betekent dat winst het enige is wat zondagmiddag op sportpark Westerklooster voor beide teams telt. Dit bekent dus allemaal ingrediënten voor een hopelijk mooie voetbalmiddag die, zo mogen we hopen, veel liefhebbers van het echte amateurvoetbal naar Kloosterburen zal brengen voor een wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter J. Cleveringa uit Baflo. .